תינוקת ופליטות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

16/12/2013 | 14:27 | מאת: חן

יש לי תינוקת בת שבועיים וחצי והיום מהבוקר היא לא מפסיקה לפלוט... ובכמויות די גדולות... ואני נותנת לה כל שעות שעות ודווקא מהבוקר היא אכלה כל נאכל רק 10 דקות למרות שהיא דורשת אבל אני מפחדת לתת לה כי היא לא מפסיקה להוציא .... מה יכולה להיות הסיבה?.... אני מניקה

חן שלום, שבוע טוב וסליחה על העיכוב במענה. פליטות בגיל זה בד"כ מעידות על רפלוקס - היצרות של שוער הקיבה - ואז האוכל "נתקע" במעבר בין הושט לקיבה - ועולה למעלה כפליטה. בד"כ אם אין חוסר שקט של התינוק סביב ההאכלות (אם יש זה מעיד כי הרפלוקס גורם לתינוק גם צרבת ואז נדרשת בדיקת רפואית - ולעיתים טיפול תרופתי בצרבת), ואם יש עליה במשקל - וזה בד"כ מעיד כי הפליטות הן רק העודפים - שהתינוקת מספיק חכמה לפלוט אותן . בכל מקרה של פליטות אצל תינוקת יונקת ניתן לנסות למזער את כמות הפליטות על ידי השכבה בתנוחה מוגבהת כ20 דקות אחרי כל ההאכלה - למשל לשים בסל קל אחרי ההאכלה למשך 20 דקות ורק אחרי זה להשכיב בעריסה. במקרים של פליטות מרובות חשוב לעשות הפסקות יותר תכופות במהלך ההנקה כדי להוציא גרעפס. שבוע מצויין!

מנהל פורום טיפת חלב