תינוקת נרגעת רק עם ציצי

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

09/12/2013 | 12:04 | מאת: חן

היי. ביתי בת שמונה וחצי חודשים. בחודש האחרון היא התחילה להתעורר בלילה בבכי לאחר שתמיד הייתה ישנה לילה מלא. הדבר היחיד שמרגיע אותה זה ציצי. היא לא יונקת מרעב, אלה רק כדי להרגע ונרדמת, היא סרבה למוצץ מכל הסוגים ונראה לי שפתחה את התחליף עם הציצי. אני רוצה כבר להפסיק עם ההנקה אבל לא יכולה. אני מרגישה שהיא חייבת את זה כדי להרגע. אין לי גם חלב בשביל ארוחה שלמה, זה רק נישנוש בשבילה. איך אפשר להרגיל אותה למשהו אחר? שמיכי או משהו?

חן שלום ושבוע טוב וסליחה על העיכוב במענה. על מנת להרגיל אותה לחפץ מעבר - כדאי שחפץ המעבר יהיה בצמוד אליכן גם במהלך היום בעת ההנקות - למשל להניק אותה כשהשמיכי צמוד אל שתיכן במהלך כל ההנקות ביום. ובלילה - גם אם היא דורשת הנקה - יש ללטף אותה ולהגיד ש'ש'ש - להניח את השמיכי קרוב אליה (לודא שאין סכנת חנק מהשמיכי), ולא להציע לה ציצי. ככל שתהיי עקבית בתהליך בלי "להישבר" היא תלמד להירדם לבד בלי הנקה וכך התהליך יהיה קצר יותר. אני ממליצה להפנות שאלה זו גם לפורום ייעוץ הנקה שבאתר זה.בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב