תינוקת וקקי

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

05/12/2013 | 18:40 | מאת: חן

יש לי ילדה בת שבוע אני מניקה ואתמול והיום לא הייתה לה יציאה בכלל והיא לוחמת ולא מצליחה לעשות גם אם אני עוזרת לה עם הרגליים לכיוון הבטן,.. זה בסדר? מה אפשר לעשות ?

חן, כיון שעד לביסוס ההנקה , הקקי הוא מדד של הנקה תקינה - כי אם משהו יוצא - סימן שגם משהו נכנס - כן חשוב לראות לפחות בשבועיים הראשונים יציאות מדי יום. מצב זה יכול להשתנות אחרי ביסוס ההנקה - סביב גיל שבועיים שלוש - אז היא יכולה לעשות קקי פעם בשבוע וזה ייחשב לתקין כל עוד לא מלווה לזה חוסר שקט במהלך השבוע.(כמובן היא גם יכולה לעשות קקי אחרי כל הנקה...). לכן, זה מצויין שאת עוזרת לה בקיפולי הרגליים, ניתן גם לעשות מסאז'ים לבטן שלה. אני ממליצה שאת המניקה אותה - תאכלי דברים נוגדי עצירות כגון עגבניות, מיץ שזיפים , לחמי דגנים - כמו שזה עוזר לנו ביציאות זה גם יעזור למתוקה - כי ישנן השפעות של המאכלים הללו גם דרך חלב אם. במידה והיא לא עושה קקי במשך 3-2ימים , ואת חשה שהיא לא רגועה - יש לפנות לרופא ילדים המטפל.

מנהל פורום טיפת חלב