עד איזה גיל תקין לבצע אולטרסאונד ירכיים?

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

06/09/2011 | 12:13 | מאת: רותם

שלום, קיבלתי הפניה לביצוע אול' ירכיים לבתי, שכרגע בת חודשיים, נאמר לי שבין 6 שבועות לשלושה חודשים (?) רצוי לבתע זאת (שגרתי - לא נצפתה בעיה מיוחדת). כרגע יש עומס ואין תורים כלל בחודשיים הקרובים.. שאלתי - בכותרת, עד מתי אפשרי ותקין לבצע? או שאולי התבלבלתי ומדובר עד עד 6 חוד?.. חודה רותם

רותם שלום,לא התבלבלת, ואכן נכון לבצע בדיקת אולטרסאונד פרקי ירכיים סביב גיל חודשיים - כלומר בין גיל 6 שבועות ל3 חודשים. בהחלט רצוי לא יאוחר מגיל 4 חודשים כיון שאם אכן יש אי יציבות של מפרק הירך - חשוב לאבחן אותו בגיל זה - שהינו גיל מתאים לטיפול!.אך אם ביתך עברה בדיקה אצל רופא ילדים מטפל , שבדק את הפיסוק ולא מצא קושי/גמישות יתר בפיסוק,אין אסימטריה של הכפלים ברגליים, ואין אצל ביתך עוד נתונים המכניסים אותה לקבוצת סיכון - כגון שנולדה בלידת עכוז, או שבמשפחה יש היסטוריה של אי יציבות מפרק ירך - אזיי על פי נהלי משרד הבריאות היא אינה זקוקה לאולטרהסאונד פרקי ירכיים.במידה והיא כן בקבוצת סיכון (על פי הנתונים הנ"ל) ו/או רופא הילדים מצא בבדיקתו אי יציבות של פרק הירך - אני ממליצה לעשות מאמץ להקדים את התור או לפנות לאורטופד ילדים אחר. בהצלחה!

06/09/2011 | 19:43 | מאת: רותם

תודה רבה!

מנהל פורום טיפת חלב