תזונה לתינוק בן שנה וחודש

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

28/11/2013 | 09:28 | מאת: הילה

היי רנה בני בן שנה וחודש התפתחות מוטורית תקינה. בתחילת אוקטובר התחיל גן וכמובן היה שבוע וחצי ועד לפני שבוע כל הזמן היה חולה (בדרך גם קיבל את חיסון השפעת מנה 1 מה שגרם להחמרה במחלות). הוא לא אכל כתוצאה מכך ולכן לא עלה במשקל. כיום הוא חוזר לעצמו מבחינת התנהגות ואוכל. בגן הוא אוכל כך: בבוקר - ירקות /ביצים/ לחם גם דייסה ומעט פירות בצהרים -מנת בשר ירקות ופחימימות ופרוסה שקם משנצ אני נותנת לו שחוזרים הביתה ב-16:30 מנת פירות טחון או מרק ובערב ב-18:30 בקבוק לא תמיד מסיים את המנות והוא התחיל בחודש האחרון (בעקבות המחלות) לעיתים להתעורר לפנות בוקר 4/4:30 ולעתים לדרוש אוכל ניסינו לא אבל הוא לא חוזר לישון בלי זה. כמו הלילה קם ב4 ולא חזר לישון עד 5:30 עד שקבל פעמים 120 וישן עד 7:30. אנחנו יודעים שלא נכון לתת אוכל אבל הבכי שלו אומר שהוא רעב האם ניתן לשנות את התזונה אחהצ וערב כדי למנוע זאת? והאם הוא צריך בערב לקבל בקבוק שלם 210 בבוקר הוא אוכל 210? או שאוכגל מוצק והשלמה פורמולה יהיו בסדר לגילו. תודה הילה

הילה שלום, מחלות מוציאות את הפעוטים "מהאיפוס" בכל הקשור לאוכל ולשינה - ונדרשת התמדה ועקביות להחזיר אותם למסלול. לגבי התפריט היומית - עולה בי השאלה האם הוא חוזר רעב כשהוא חוזר מהמעון - כיון שמקבל פרוסה כשקם משנת הצהריים - יתכן וניתן לדחות את המנה שמקבל ב16:30(בכל מקרה אם הוא כן זקוק למנה עדיף מנת פרי/או יוגורט ולא מנת מרק שלמעשה הוא כבר אכל במעון), ל17:30 ואז להגיש לו את המנה כמו ארוחת ערב - ממש כמו ארוחת הערב המשפחתית - חביתה/מקושקש, טונה, עגבניות חתוכות קטן, פשטידה, ואפילו פרוסה עם קוטג' או חומוס. אח"כ טקס שינה של אמבטיה, פיז'מה שיר או סיפור ואז השלמה של בקבוק - שאפשר להוסיף לו דייסה(אך לא חובה). ניתן להגיע במנה של הערב גם ל210 מ"ל - אך צפוי שלא יסיים את כל המנה בייחוד שרק שעה קודם אכל ארוחת ערב. לגבי הקימה בלילה - רצוי לא להרגיל אותו להירדם שוב עם בקבוק ב4 בבוקר - כי זה גורם להרגל הירדמות של אוכל כגורם מרדים. כיון שהוא אחרי מחלה וכעת משלים פערים של אוכל - יתכן ולא תהיה ברירה אלא לתת לו בקבוק - אך עדיף כמות של 210 (גם אם אכל מנה כזאת לפני השינה - כדי שזה ישביע אותו ולא יתעורר שוב למנה נוספת לפני הבוקר).

04/12/2013 | 07:50 | מאת: הילה

תודה רנה על התשובה המפורטת .שאלתך בהחלט נכונה ולא תמיד הוא חוזר רעב , הוא תמיד שמח לאכול אפילו מעט.אני נותנת לו לסירוגין מהמרק כי אני לא באמת יודעת שאכל באותו יום מנת בשר טובה ואני משלימה. בעקבות יעוץ שינה כיום עידו בבית 18:30 אוכל בקבוק, מקלחת ,סיום בקבוק וב19:30 ישן. אז לפי זה והמלצתך האם 17:30 - 18:00 מוצקים והשלמת בקבוק ואחרי מקלחת . השאלה שמטרידה אותי האם תינוק בגילו צריך שני בקבוקי פורמלה מלאים או אחד מלא בבוקר והשלמה למוצקים בערב תודה וסליחה על האורך

מנהל פורום טיפת חלב