הליכה ונעליים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

26/11/2013 | 14:24 | מאת: רוז

שלום רנה. שאלותיי לגבי שני דברים: 1. כמה זמו אמור לקחת התהליך שבין הצעד הראשון של הילד ועד הרגע של הליכה ממשית שבה הילד מוותר לגמרי על זחילה? אצלי הילדה התחילה צעדים ראשונים לפני חודש ושבוע, משתפרת אבל באיטיות, ועדיין מעדיפה לזחול חצי מהזמן. היא בת שנה ו-5. 2. מתי הזמן המתאים לקנות נעליים? ומאיזה סוג- האם נעלי בד פשוטות וזולות יעשו את העבודה או נעל ספורט רצינית ויקרה? יש לי במחשבה כבר לקנות איזה נעל כי מתחיל חורף ואני לא יכולה להוציא אותה החוצה רק עם גרביים, היא מאוד פעילה ואנרגטית כשיוצאים איתה. אודה מאוד לעצתך.

רוז,לעיתים המעבר מזחילה להליכה עצמית עם שליטה מלאה בהליכה (שאנו מגדירים את זה קצת כמו היכולת לרוץ לעומת "הליכת ברווז") יכולה לקחת כמה ימים אצל תינוק אחד, וכמה חודשים אצל תינוק אחר. זה תלוי בביטחון של התינוק בהליכה ובשיווי המשקל שלו. חשוב לאפשר לה ללכת לפי יכולותיה ורצונה - עדיף לתת לה לדחוף כיסאות בהליכה, מאשר להוליך אותה עם 2 ידיים של מבוגר שאוחז בהן - כי בצורה הראשונה היא קובעת את קצב ההליכה, ואילו בעזרת ידי המבוגר - המבוגר קובע את הקצב. לגבי רכישת נעליים - ההמלצה לאפשר לה כמה שיותר ללכת ללא נעליים - כיון ששיפור היציבה ושיווי המשקל מושפעים מהליכה ישירה של כף הרגל על משטח הרצפה. אך ישנם מצבים שדוקא הנעל כן נותנת לילד יציבות ועוזרת במקרה של חוסר ביטחון של הילד בהליכה. לכן, ניתן לרכוש כעת נעליים, ולנעול למתוקה כשאתם יוצאים מהבית - ואילו בתוך הבית כדאי להמשיך לאפשר לה ללכת ללא נעליים. מטרת הנעליים הינה להגן על כף רגלה מפני מפגעים - כגון קור, חום, אבנים קוצים וכו'. ולכן אין צורך להשקיע בנעליים יקרות - צריך רק סוליה - שתגן על כף רגלה מפני כל המפגעים הללו ויתר הנעל יכולה להיות עשוייה מבד (כמו נעלי בובה מבד - אפילו שקונים בשוק...)תתחדשו! חנוכה שמח!

מנהל פורום טיפת חלב