אח קטן

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

12/11/2013 | 23:47 | מאת: הורים במשרה מלאה

הי אני יודעת כי אולי השאלה פחות רלוונטית לנושא הפורום אך אני בטוחה מנסיון איתך שתמיד תוכלי לתת לי עצה וטיפ טוב בתי בת שנתיים זכתה לאח קטן בן חודש, המצב החדש נורא מקשה עליה שכן היא עושה דוקא בלא להקשיב ,זורקת חפצים כשמשהו לא נראה לה מרביצה וגם לנו, צועקת בלי סיבה ומשתטחת כשלא מתאם לה שהאח יצטרף אלינו לציאות.עם זאת נורא מנסה להסתיר את הקושי והקנאה וכאילו משתדלת לאהוב כדי לרצות אותנו, היא נורא עצובה ופגועה כבר לא אותה ילדה שהכרתי אנו חשים בפחדיה ונורא תומכים אבל לא יודעת איך להתנהג כאשר עושה את כל מה שציינתי ואיך לכעוס /אם בכלל כאשר מגזימה או מרביצה לו..תודה מראש

מזל טוב להצטרפות התינוק החדש למשפחה!המתוקה בת השנתיים עוברת במקביל 2 תהליכים בחייה - היא גם הפכה להיות "אחות של" וגם עוברת כעת את גיל המרד. יתכן ורוב הביטויים שהיא משדרת לא קשורים כל כך להצטרפות האח אלא לגיל ההתפתחותי בו היא נמצאת - אך הטיפול והתייחסות לכך דומים. זהו גיל שבו היא בוחנת את הגבולות - והיא זקוקה שתשימו לה גבולות - אפילו שקשה לה לקבל אותם. לכן - אם היא עושה משהו שמסכן אותה או את התינוק או שלא מקובל עליכם - כמו כשהיא מרביצה לכם - יש לעצור אותה - ולהגיד לה בקול אסרטיבי שאתם לא מרשים לה. במידה והיא ממשיכה - יש לקחת אותה מהמקום ולהעביר אותה למקום אחר - ולהגיד לה שאתם לא מרשים לה להרביץ - ולכן היא עוברת לשבת על הספה עד שתירגע.גם אם היא לא נרגעת מהר - וממשיכה בTANTRUM - שזב מאד אופייני לגילה יש להיות עקביים בתגובה שלכם לטנטרום שלה(זה הגיל שבו תמיד נמצא מישהו בקניון שמנסה להתמודד עם TANTRUM של ילדו בן ב2-3 באמצע הקניון - וחוץ מלקבור את עצמו -מרגיש חסר אונים כלפי כל ההתלחשושיות סביבו.צריך לזכור שזה לא נגדכם או בעדכם - זה פשוט הדרך שלה למציאת זהות עצמית - וזה יעבור!!ומצד שני בדיוק בגיל זה נולד לה אח חדש - ותשומת הלב שלכם כעת נחלקת ל2 - לכן בד"כ רוב התסכול שלה מופנה אליכם ולא אל התינוק - כי היא זקוקה לתשומת הלב שלכם - ועבורה התינוק הוא "עוד צעצוע" בבית. לכן כדי לעזור לה לצלוח את המשבר יש לתת לה תשומת לב "רק עבורה". את זאת ניתן לעשות על ידי שמישהו ישמור על התינוק - ואת תקחי אותה לפארק (רק אותה בלי העגלה של התינוק -כי אז היא לא מקבלת 100% זמן אמא). ניתן לעשות זאת לסירוגין עם האבא - גם ממנו היא זקוקה לתשומת לב שהוא רק עבורה. זה לא צריך להיות פרק זמן ארוך (כעת אתם הורים לשניים ואין המון זמן לחלק) אבל גם 15 דקות ליום שהוא רק שלה - בלי הסטת תשומת הלב שלכם לתינוק/עבודות בית/ טלפון/מחשב/בישולים /נקיונות/החלפת טיטול או הנקה של הקטן - זה בדיוק מה שהיא מחפשת!תהנו מהמשפחה המורחבת!

מנהל פורום טיפת חלב