תזונה של ילדה בת חצי שנה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

30/10/2013 | 17:38 | מאת: מ.ב.

שלום רב, בתי בת החצי שנה מזה כשלושה חודשים אוכל באופן קבוע ושגרתי 5 ארוחות ביום של מטרנה כל 3 שעות, כאשר ארבע הארוחות הראשונות הן של 120 מ"ל והארוחה האחרונה היא של 180מ"ל. לאחרונה כמובן גם התחלנו טעימות. שאלתי היא, האם זה בסדר שבגיל הזה היא עדיין אוכלת 120 מ"ל?? האם יש צורך להעלות לה את הכמות?? חשוב לציין כי שאלתי לפני חודשיים את אחות טיפת חלב כמה לתת והיא ענתה לי שזה עפי הדרישה של הילדה. האם נכון?? במידה ולא בוכה ומראה כי מספיק לה לא להעלות?? אני מפחדת שאני מחסירה לה דברים בכמות הנמוכה שאוכלת. תודה מראש!!

שלום! הקריטריון הראשון האם כמות האוכל מספק את הצרכים של המתוקה זה עליה במשקל - ולכן אם היא עולה באחוזון המשקל כמצופה - סימן שהיא מקבלת את כמות האוכל המספק לה. תינוקות ופעוטים יודעים לווסת את כמות האוכל שהם צורכים - ולכן גם אם הכמות היא פחות ממה שאנחנו מצפים שהיא תאכל (שזה כ4 ארוחות של 180 מ"ל)- אין צורך לדאוג שהיא אוכלת מעט מדיי( כי היא למעשה אוכלת 5 ארוחות). עכשיו היא תתחיל לקבל 2 ארוחות של מזונות משלימים שיחליפו בהדרגה 2 ארוחות של מטרנה.גם כמות האוכל שהיא תאכל ממזונות משלימים כגון המרק ירקות עם העוף ופירות - תהיה תלויה ברצונותיה . אין צורך "לדחוף" לה עוד - רק שתשלים את המנה - גם אם כל מה שהיא רוצה זה 2 כפיות. יש לתינוקות יכולת נפלאה לווסת את כמות האוכל שהם צורכים, שברוב המקרים עונה על צרכי הגדילה שלהם. בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב