תינוקת בגיל 10 חודש כמה כמה פעמים בלילה.

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

16/10/2013 | 21:17 | מאת: אפי

שלום בתי בת 10 חודשים קמה כמה וכמה פעמים במהלך הלילה ודיי בשעות קבועות. הדבר היחיד שמרגיע אותה הוא לישתות מיים , היא שותה בכל פעם כמות רצינית כך שאני לא בטוח שמדובר במשהו שהיא נרגעת איתו אלא ממש בצורך שלה במיים בכדי לשתות. יש לציין שבמהלך היום היא ישנה לפחות שעתיים עד 3 שעות , שנת בוקר וצהריים (לעיתים גם אחר הצהריים), כמו כן מאז הלידה אני לא זוכר הרבה לילות שהיא ישנה רצוף. היא עברה בדיקת רופא והכל נראה תקין, כמו כן במבלך היום ההתנהגות שלה תקינה לחלוטין מבחינת אוכל והתנהגות. טכם השינה מתחיל לקראת 18:30 עם מקלחת שלאחריה בקבוק סימילאק (בדרך כלל מסיימת את כולו 180 מ"ל ולעיתים יותר) ולאחריו סיפור וכניסה לשינה לקראת 19:00 בדרך כלל נרדמת לקראת 20:00 . כמובן שכל הטכס מלווה בהורדת טון דהיינו החשכה חלקית של הבית ,שינוי מוזיקת רקע , ויתור על צעצועים רועשים וכו' יש לציין שהיא נרדמת דיי לבד עם מוצץ וחיתול צמוד. האם יש צורך ליגמול ממיים? ואם כן אך אני מבצע זאת בצורה רגועה..... (יש לה אחות תאומה באותו חדר). אולי כדאי לוותר ולהשאר במצב זה עד שתלמד לוותר לבד על המיים? תודה על העזרה אפי

אפי שלום , אכן סדר היום של המתוקה נשמע סביר . לגבי הורדת בקבוק המים - ניתן לעשות זאת בהדרגה על ידי הקטנת כמות המים בבקבוק - באופן הדרגתי - למשל אם כעת היא שותה 180 , אז להוריד ל160 מ"ל - ואחרי 3-4 ימים להוריד ל140 מ"ל , ושוב אחרי כמה ימים ל120 מ"ל . הורדה הדרגתית מורידה בהדרגה גם את קיבולת הקיבה שלה בלילה - וזה לעיתים עוזר בתהליך הגמילה מהבקבוק הלילי. האפשרות הנוספת - זה כאשר היא מבקשת את המים - לא לתת לה - אלא לקרב לה את המוצץ ואת החיתולי, לשבת לידה וללטף לה את הגב ולעשות ש'ש'ש'. אם היא תבכה ממשיכים באותו תהליך. אם היא תצרח - ניתן להוציאה(כדי לא להעיר את אחותה), להרגיעה עלייך ולהחזיר אותה חזרה למיטה ולהמשיך עם הליטופים והש'ש'ש. אני כן ממליצה להרגיל אותה לישון בלי לבקש בקבוק מים במהלך הלילה - כי היא זקוקה לשינה רציפה והיא סיגלה לעצמה הרגל הירדמות שבו היא זקוקה לבקבוק מים כדי להירדם - ואילו אנו רוצים להרגיל אותה להירדם באופן עצמאי. אם היא מבקשת מים בכמויות גדולות גם במהלך היום - כדאי לחזור לבדיקת רופא ילדים - לשלול מצב של אדנואידים או שקדים מוגדלים - שגורמים לה לישון עם פה פתוח ואז היא נהיית צמאה מהר יותר,לשלול סכרת שגם גורם לצימאון רב יותר מהרגיל (אם כי לא לדאוג - סביר כי בקשת המים קשורה להרגל הירדמות ולא לשום דבר אחר...) בהצלחה!

20/10/2013 | 20:49 | מאת: אפי

שלום רנה תודה על התשובה. רציתי להבהיר כמה דברים: 1. היא שותה כל הלילה עד 120 מ"ל בסך הכול, האם לנסות לתת לה כמויות קטנות בכל התעוררות? משהו כמו 30 מ"ל? 2. האם כדאי לזרום איתה עד שזה יעבור לה לבד? או שזה לא יעבור?.... 3. יש לה צמיחת שיניים רצינית עכשיו ניבים עליונים וקדמיות עליונות, אני מעריך שחלק מההתעוררות זה בגלל שיניים למרות שכמו שציינתי כבר האז ומעולם היא לא ישנה מדהים בלילה, כיצד אני מבדיל בין כאב שיניים לסתם התעוררות... לא בא לי להלעיט אותה בג'ל נגד כאבי צמיחת שיניים. תודה אפי

מנהל פורום טיפת חלב