פטמה פצועה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

05/10/2013 | 19:45 | מאת: אמא מניקה

שלום, ילדתי לפני 4 ימים ואני מניקה. אני מנסה כל פעם שהקטנצ'יק יתפוס את כל הפטמה והעטרה בהנקה. היום שמתי לב שהפטמה שלי פצועה עד כדי יציאת דם ביניקה. אני מורחת משחת לנולין אחרי כל הנקה. מה ניתן לעשות בכדי לטפל בפטמה הפצועה? תודה, אמא מניקה

מזל טוב! לנסות לחבר את התינוק טוב יותר לפיטמה - פצעים בפטמות הן בד"כ סממן ראשון לחיבור לא מספיק טוב - כדאי להתייעץ עם יועצת הנקה כדי שהיא תבדוק איך אפשר לשפר את החיבור. בינתיים - זה מצויין שאת מורחת משחת לנולין - זה עוזר בשימון המקום. ניתן גם למרוח חלב אם על הפצע ולהישאר חשופה חזה לכמה דקות כדי לאוורר את הפצע. כדאי גם להתחיל את ההנקה בשד השני - כתוצאה מהפצע בפיטמה - בעת החיבור לשד זה עלול לגרום לך להירתע אחורנית ואז החיבור משתבש - דבר שגורם לפצע לגדול במקום להתרפא. אני ממליצה להפנות שאלה זו גם בפורום יעוץ הנקה שבתאר זה! בהצלחה והמשך שבוע טוב וחודש טוב!

מנהל פורום טיפת חלב