אי סבילות למוצרי חלב

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

01/10/2013 | 15:17 | מאת: YASMIN

רנה שלום. בתי בת שנה. בגיל 3 חודשים אובחנה כאלרגית לחלבון של חלב פרה. בגלל זה הייצ ניזנת מפורמולה נאוקייט. בגיל 11 חודשים היינו אצל אלרגולוג ואחרי טסטים שהוא עשה, אמר שאלרגיה חלפה. התחלתי לתת לה מטרנה חלבית וכל מיני מעדני חלב. לאחר יום שלישי עם המטרנה הבתי היתחילה להקיא מייד אחר מטרנה...... ניסיתי עוד כמה פעמים-אותו דבר. הפסקתי עם מטרנה אבל המשכתי עם מעדנים. כמה ימים היה בסדר וביום 1 שנתתי לה בערב דניאלה, 1.5 קופסה- היא שוב היקיא. אתמול התקשרתי לאלרגולוג והוא אמר שזה לא אלרגיה שזה אי סבילות למוצרי חלב. מה הבדל? הוא אמר שאפשר לתת לה מוצרי חלב מעובדים ולהתחיל בכמויות קטנות. מה זה מוצרי חלב מעובדים? מה אפשר לתת לה? ועוד משהו, בגיל שנה עשינו לה בדיקת דם-ספירת דם, יש נתון שלא בנורמה: EOSINOPILS%, נורמה 0-3, יצאה 7.1, EOSINOFILS נורמה 0.3-0.5, יצא 0.93. מה הפירוש של זה? תודה רבה לך. יסמין

יסמין שבוע טוב! אתחיל מהשאלה האחרונה כי זה עונה למעשה גם על תחילת הפניה. איאוזינופילים הם תאי דם לבנים שמשתתפים בתהליכי אלרגיה. ולכן לילדים עם אלרגיה כלשהו - נמצא ערכים גבוהים של איאוזינופילים - בדיוק כמו שמופיע אצל ביתך.זה לא דורש טיפול - חוץ מלנסות להוריד את החשיפה לגורם האלרגני - במיוחד שיודעים מה הוא. לגבי האלרגיה לחלב לעומת אי סבילות לחלב - למעשה זה בעצם "אותה גברת בשינוי אדרת" - אלרגיה בד"כ מבטאת אי סבילות גדולה יותר שמתבטאת בפריחה, הקאות , אפילו ירידה במשקל כתוצאה מהחשיפה לגורם האלרגני - בד"כ בגלל דחיית הגוף בעיכול אותו מוצר אלרגני. אי סבילות לחלב - בד"כ היא "אלרגיה קלה יותר" - כי אין ביטוי בעור כגון פריחה - אבל היא גם יכולה להתבטא בכאבי בטן, שילשול וכד'. במקרה שלכם - איני מוצאת הבדל גדול בין המונח אלרגיה לאי סבילות - כי מבחן התוצאה הוא הקובע - המתוקה - מקיאה חלב ומוצריו - הגוף חכם והוא מקיא מתוכו כל דבר שאיננו יכול לסבול או לספוג. אני ממליצה להפסיק עם מוצרי החלב - כל עוד היא מקיאה. ואח"כ להתחיל בכמויות קטנות מאד מדיי יום, ולהעלות בהדרגה את הכמות. בחשיפה הדרגתית הגוף לומד להתמודד עם הגורם האלרגני - עד למצב שהגוף עובר את שלב האי סבילות . נקודת המפתח היא ההדרגתיות האיטית - כלומר - ביום הראשון לתת רק רבע כפית של מוצר חלב (גבינה או מעדן). לעשות זאת במשך כמה ימים. אחרי כמה ימים - אם אין תגובה של הקאה - לעלות לחצי כפית ליום. ושוב להמשיך כך למשך כמה ימים. ואח"כ להעלות ל3/4 כפית וכו'. אפשר לעשות את אותה חשיפה הדרגתית גם על ידי מתן פשטידה חלבית - פשטידה עם חלב/חמאה/גבינה בתוכו(זו גם הכוונה לחלב מעובד) - אך גם במקרה זה החשיפה צריכה להיות הדרגתית - בימים הראשונים רק חצי כפית של פשטידה כזאת ואח"כ להעלות לכפית וכו'. אחרי שאתם עוברים תקופה מוצלחת של חשיפה למוצרי חלב ללא תגובה של הקאה, אפשר לחזור למטרנה - אבל גם במקרה זה יש לעשות חשיפה הדרגתית. ניתן להכין בקבוק של ניאוקייט - ולשלב בתוכו 30 מ"ל של מטרנה. ושוב לאחר כמה ימים להעלות את הכמות של המטרנה על חשבון כמות הניאוקייט עד לשלב שבו המטרנה מחליפה את הניאוקייט - בהצלחה , שבוע טוב וחודש טוב!

מנהל פורום טיפת חלב