סיום הנקה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

29/09/2013 | 11:46 | מאת: אמא מבולבלת

שלום , רציתי להתייעץ בקשר לסיום הנקה בני בן שנה ו 4 חודשים עד היום הוא יונק והוא מאד תלותי בזה. כשאני בסביבתו מעדיף הנקה על פני ארוחה משביעה . כמובן שההנקה אינה משביעה אותו ומבחינת המשקל תמיד הוא היה בעקומות הנמוכות יותר... השאלה האם לעצור ולהפסיק להניק וככה הוא ילמד לאכול יותר טוב ? אני חייבת לציין שכל יום עד 15:00 הוא אצל מטפלת ושם הוא אוכל מקסים. הקושי שלי לקבל החלטה להפסיק להניק כיוון שעד שהצלחתי להגיע לשלב כזה מאוחר בהנקה ושזה זמן איכות ופינוק בשבילו וכו' וכו' הוא גם לא ממש מוכן בקבוק , ומטרנה זה לא אופציה אצלו . (הוא ילד שישי , ובכל הקודמים ההנקה הסתיימה מעצמה באזור גיל שנה ) מצד שני זה מאד קשה כשהוא המון פעמים רוצה לינוק ולא רגוע ונרדם רק עם הנקה ... אשמח לעצה !

שלום, סיום ההנקה תלוי ב2 גורמים - את ותינוקך. אם את מחליטה שמיצית את ההנקה - אז כל הכבוד על ההתמדה בהנקה במשך שנה ו4 חודשים - וזה הזמן לגמול אותו - כאשר בגילו לעיתים הגמילה המתאימה ביותר זה גמילה מלאה - (בייחוד ש2/3 מהיום הוא ללא הנקה) - להסביר לו שההנקה נגמרה - ובכל פעם שהוא מבקש לינוק - להגיד לו שנגמר - ולנסות להסיט את תשומת לבו למשהו אחר. חשוב להיות עקבית כדי שהוא יבין שאכן נגמרה ההנקה. מצד שני, אם את לא שלמה עם הפסקת ההנקה - כי גם לך נוח ונעים להניק אותו כשאת חוזרת מהעבודה - ונהנית מזמן האיכות והפינוק איתו - אז ניתן להמשיך להניק - אבל גם במקרה זה חשוב לשים גבולות - למשל להניק אותו עם חזרתו מהמטפלת, ושוב לקראת השינה בלילה - אך בכל הזדמנות אחרת - להציע לו רק אוכל מוצק - מתוך תפריט משפחה. אני מציעה גם להפנות שאלה זו בפורום יעוץ הנקה שבאתר זה. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב