תינוק בן 10 חודשים שמתעורר בלילה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

24/09/2013 | 16:10 | מאת: שלי

שלום בני בן 10 חודשים ומתעורר בלילה בסביבות 2 ניסיתי לתת לו מוצץ ומים וכלום לא עוזר. רק מטרנה. ואז אוכל ונרדם עד 7. ארוחה אחרונה שלו לפני השינה בקבוק מטרנה של 240 מ"ל. מה עושים בשביל שלא יתעורר לאכול בלילה.

שלי שלום, השאלה הראשונה זה עד כמה זה מפריעה לך שהוא מתעורר בלילה לבקבוק - בייחוד שאחרי המטרנה - הוא נרדם להמשך כל הלילה. אני מניחה שזה כן מפריע לך - כיון שאת מנסה לגמול אותו מהקימות הליליות - אם קצב העליה שלו במשקל הינו תקין - ניתן לגמול אותו מהבקבוק בלילה. אפשר לעשות זאת ב2 דרכים - הדרך המתונה יותר - זה להקטין את הכמות של המטרנה בהדרגה - כלומר אם כעת הוא מקבל 180 מל בקימה ב2, אז יש לשים לו רק 160 מל ואחרי כמה לילות להוריד את הכמות ל140 , ושוב אחרי כמה לילות להוריד ל120 וכד'. בצורה זו אנו מורידים לו את הכמות בהדרגה, וזה מקטין את קיבולת הקיבה שלו בהתאם . הדרך הפחות מתונה - אך מהירה יותר - היא להפסיק להביא לו בקבוק ב2 בלילה - כשהוא בוכה - להיכנס לחדרו, להשכיבו, ללטפו ולעשות ש'ש'ש' - לצפות שהוא יבכה - אבל להמשיך בתהליך של ליטוף וש'ש'ש. אחרי כמה לילות שהוא יבין שהתעוררות בלילה אינה מניבה בקבוק - יש סיכוי שהוא ילמד להרדים את עצמו ללא צורך בבקבוק ב2 לפנות בוקר. לילה טוב ובהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב