תזונת תינוק בן 11 יום

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

20/09/2013 | 11:43 | מאת: tg

שלום, יש לי תינוק בן 11 יום ויש לי מספר שאלות בנוגע לתזונה שלו. נכון לעכשיו הוא אוכל בעיקר מבקבוק חלב שאוב בלבד כ 80-90 מ"ל כל שעתיים - שלוש. 1. האם כמות זו תקינה ובאיזה אופן ומתי יש להעלות לו את הכמות?. יש לציין שגם כאשר ניסיתי להעלות ל 100 לא רצה לאכול יותר מהכמות הקבועה. 2. מדי יום אני מנסה להניק אותו פעם אחת. ההנקה נמשכת למשך כשעה ואחרי כ 10 דק' הוא לא רגוע ועושה סימנים של רוצה לאכול. רק לאחר שאני מספקת לו חלב שאוב בבקבוק הוא נרגע והוא מסיים כמעט את כל הכמות שהוא אוכל בדר"כ. יש לציין שבזמן ההנקה הוא יונק ועושה הפסקות מעטות. מה אני צריכה לעשות על מנת שאחרי שעת הנקה הילד יראה סימני שבעות. מה עלי לעשות אחרת? 3. בטיפת חלב קבעו לנו תור הבא רק בעוד חודש לחיסונים ושקילה. האם לא צריך לבצע מעקב שקילה שבועי לפחות בחודש הראשון על מנת לוודא שהתינוק עולה תקין במשקל? תודה מראש.

מזל טוב! כמות המזון בכל ארוחה תלויה גם במשקלו וגם בתדירות הארוחות - אבל ככלל 80-90 מ"ל לארוחה יכולה להתאים לתינוק סביב גיל שבועיים. הזמן להעלות את הכמות הוא כאשר בכל מנה התינוקי גומר את כל הכמות, והוא מתחיל לקצר את הרווח בין הארוחות - כלומר כש80 מ"ל לא מספיקות לו לכל שעתיים - שלוש - והוא מתחיל לבקש אוכל לפני שחולפים השעתיים. כל עוד את רוצה להניק - אני מעודדת אותך להמשיך להניק - ותמיד להתחיל בהנקה על מנת ליצור ביקוש לשד - וכך הסיכוי להמשיך ליצור היצע של חלב הוא גבוה. לתינוק נדרש מאמץ גדול יותר בהנקה מהשד לעומת בקבוק - ולכן הוא מתייאש מהר יותר מהשד - ודורש לעבור יותר מהר מבקבוק. ככל שהוא יתרגל לינוק מהשד, ויתחזק - ההנקה כבר לא תעייף אותו -והוא יצליח לינוק כמות חלב טובה, ואז הסיכוי שידרוש לעבור מהר לבקבוק יקטן. אני מציעה גם להעביר שאלות אלה לפורום ייעוץ הנקה שבאתר זה. בנוגע למעקב שקילה - יש לשים לב לא רק למשקל של תינוקך - אם יש לו כ5 חיתולים רטובים ביום , ו3 יציאות ליום כשהיציאות הן בצבע חרדל - והוא שומר על ארוחות פחות או יותר קבועות,זה מראה שהוא אוכל את כמות האוכל המתאימה לו - ואז ניתן לחכות עד התור בטיפת חלב, אך אם יש לך ספק לגבי העליה שלו במשקל, או שיש ירידה ביציאות - אז כדאי לבקש להגיע למעקב גדילה ראשוני. חג שמח!

מנהל פורום טיפת חלב