בעיות שינה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

25/08/2013 | 16:05 | מאת: נבילה

שלום רנה, דניאל בן השנתיים וחודשיים לא נרדם בקלות, כבר יותר משנה הוא ישן במיטה איתנו, יש לנו טקס רציני לפני השינה ועדיין לא עוזר. הוא רוצה לשחק לפני השינה ופשוט לא בא לו לשון ב11 בלילה ומתחיל לבכות ולצרוח אם לא ניתן לו מה שרוצה. נסיתי גם לא לתת לו לשון בצהריים גם זה לא עוזר. גם כשימתעורר בלילה לשתות מים ומוצא את עצמו במיטה שלו בוכה עד שעובר למיטה שלנו. עד לפני שנגמל מהמוצץ ישן בסביבות 9 גם אם הייתה לו שינת צהריים.  אני יושבת חסרת אונים לא יודעת איזה שיטה לנסות בכדי שייתעיף וירדם, האם זאת תקופה ועוברת? האם לחזור ולתת לו מוצץ?האם שינת צהריים מפריעה באמת לשינת הלילה?

נבילה שלום,בגיל שנתיים פעוטים גם בוחנים גבולות - לכן חשוב להציב גבולות ולהיות עקביים , ולא לוותר. שלב ראשון , יש להשכיב את דניאל במיטה שלו, ושהוא ירדם שם ולא אצלך במיטה. יש להשכיבו כבר ב19:30 בערב ולא יותר מאוחר כי שינה מעודדת שינה ועייפות גוררת עייפות וכשמשכיבים אותו מאוחר כשהוא מאד עייף - הוא מתקשה להירדם. שנת צהריים אלא מפריעה לשנת הלילה.את המוצץ יש ללמד אותו לקחת לבד - בגיל שנתיים הוא יכול ללמוד להכניס לבד את המוצץ . בהצלחה ולילה טוב!

מנהל פורום טיפת חלב