תינוק בן 5 וחצי חודשים מתעורר כל 20 דקות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

23/08/2013 | 22:41 | מאת: ניקה

היי רנה, אני ממש צריכה עזרה. התינוק שלי בן 5 וחצי חודשים ובלילה מתקשה לישון. יש לנו כמובן טקס שינה משעה שבע, אמבטיה, אוכל ואז זה מתחיל, אני מנסה להרדים אותו קודם כל במיטה והוא מסתובב על הבטן ולא יכול לחזור, אני מסובבת אותו בחזרה, הוא משחק קצת עם עצמו ואז מתחיל לבכות. אני מלטפת אותו נותנת לו מוצץ ושום דבר לא עוזר, עד שאני לוקחת אותו בידיים ומנדנדת אותו.. עד שסופסוף הוא נירדם אני מניחה אותו במיטתו ואז הוא מתעורר אחרי 20 דקות!(בבכי)! וזה חוזר על עצמו בערך שעתיים.. ובמשך הלילה הוא קם כל שעה/שעתיים. ואני נותנת לו לינוק רק פעם אחת באמצע הלילה..לפעמים אני פשוט נשברת ולוקחת אותו איתי למיטה.. למה הוא קם כלכך הרבה? מאז שהוא נולד ועד 3 חודשים הוא ישן לילה שלם!! האם צמיחת שיניים משפיע על השינה? מה אני יכולה לעשות בשביל לשפר את המצב? תודה מראש..(;

ניקה שלום,אכן קשיי הירדמות זה דבר מתסכל. יש לשים לב ל2 דברים - הראשון זה איך הוא נרדם במהלך היום - תינוק יצפה להירדם באותו צורה בלילה כמו שהוא נרדם במהלך היום - כלומר אם במהלך היום הוא נרדם על הידיים - אז גם בלילה הוא יצפה להירדם כך - ולכן גם במהלך היום כדאי להרדים אותו במיטתו. דבר שני זו עקביות - למרות הקושי רצוי לא להישבר - כי הוא למד שכדי שאת תרימי אותו ותקחי אותו למיטתך - הוא צריך פשוט לבכות יותר חזק. אם כל לילה תחזרי בדיוק על אותו טקס שינה, תשכיבי אותו לישון, תלטפי אותו ותעשי ש'ש'ש' עד שהוא נרדם, וגם אם צריך להפוך אותו חזרה מבטן לגב, אז את הופכת אותו וממשיכה עם הש'ש'ש' והליטופים, הוא ילמד להירדם ויבין שעליית מדרגה בבכי לא מביאה לתוצאה אחרת. אני מסייגת את דבריי בנושא בקיעת שיניים - הוא כן יכול להיות בתקופה של בקיעת שיניים (מתאים לגיל) ובקיעת שינים בהחלט יכולה להוות מיטרד בעת ההירדמות כי זה מציק לו בחניכיים - אם את חשה שאכן החניכיים שלו מציקות לו - אפשר לנסות לפני ההשכבה לישון למרוח לו את החניכיים בג'ל להרגעה (כל הג'לים שיש בבתי מרקחת להרגעת בקיעת שיניים הם טובים). בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב