זחילה 8 וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

21/08/2013 | 15:08 | מאת: ליאן

רנה שלום, הבן שלי בן 8 וחצי חודשים וטרם התחיל לזחול. הוא די נייד ומגיע על הבטן במין סיבובים לכל מקום שרוצה, אבל לא זוחל ממש. הוא כבר חודש עומד על 6 ומתנדנד אבל אין ממש התקדמות קדימה. בנוסף נראה לי שהפיסוק שלו כשהוא על 6 קצת רחב מדי. איך ניתן לעודד זחילה? אני רואה אותו גם מנסה להתישב אחורה אך רוב הפעמים הוא לא ממש מצליח(כשמושיבים הוא יושב יציב וללא תמיכה). מה עושים?

ליאן שלום, המתוק שלך הוא עדיין בטווח התקין לרכישת אבן דרך התפתחותית של זחילה - על כן יש להמשיך לאפשר לו לנסות להגיע לזחילה על 6 באופן עצמאי - והוא כבר עושה סימנים לכך - עולה על 6 ומתנדנד, זחילת גחון וכד'. בהחלט יתכן שפיסוק רחב עקב גמישות יתר - מעכב אותו קצת - כי קשה מאד לזחול בזחילה על 6 כשרגל אחת מאד רחוקה מהרגל השניה. ניתן לשבת מאחוריו כשהוא עולה על 6 ולהצמיד לו את הרגליים על מנת שהוא יוכל לחוות את ההרגשה של עליה על 6 כשרגליו צמודות יותר . במידה ואת רואה סביב גיל 10 חודשים - שאין כלל התקדמות ניתן לפנות לפיזוטרפיסטית ילדים לצורך איבחון ויעוץ.

מנהל פורום טיפת חלב