חיסון פוליו לילדותי בנות החמש, אני בחודש שמיני

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

18/08/2013 | 13:38 | מאת: הדס

שלום אל מול הדרישה ללכת לחסן את ילדותי בנות החמש אני תוהה האם זהו הדבר הנכון לאור העובדה שאני בהריון בחודש שמיני וצפויה ללדת עוד 4 או 5 שבועות. האם לא כדאי פשוט לשמור על היגיינה ולא להכניס את הנגיף המוחלש בוודאות אל ביתי באמצעות החיסון? תודה על העצה הדס

הדס שלום, על בסיס הנסיון שנצבר העולם, החיסון המוחלש נגד פוליו בטוח למתן בהריון (אף שממילא כעת הוא ניתן רק לילדים מתחת לגיל 9)ומכאן שחשיפה סביביתית לחיסון החי מוחלש בעת ההריון איננה בעייתית. חיסון בנותייך בחיסון פוליו מוחלש אמור גם להגן עלייך על ידי כך שהוא מעורר חיסון שאולי דעך בשנים האחרונות מאז שאת קיבלת חיסון פוליו אחרון- וגם על תינוקך שעומד להיוולד - כיון שעד גיל חודשיים הוא לא מחוסן נגד פוליו - ועדיף שהאחיות הגדולות יפרישו פוליו מוחלש מאשר פוליו חי לסביבה בה יגור התינוק. בכל מקרה מומלץ להמשיך ולשמור על כללי היגיינה - גם כעת וגם אחרי שהתינוק יוולד - על ידי שטיפת ידיים לפני ואחר כל החלפת חיתולים של התינוק, ושטיפת ידיים במשך 20 שניות של הבנות אחרי יציאה שלהן מהשירותים.

18/08/2013 | 21:02 | מאת: הדס

שלום רנה, אני מבינה מתשובתך שהחשיבות הגדולה היא בהיגיינה גבוהה. אז אם אני בכל מקרה שומרת על היגיינה, מדוע עלי להסתכן בהכנסת הנגיף לביתי בוודאות על ידי מתן החיסון לבנותיי, לא? אני מבינה שלא מחסנים ילדים שבקירבה ראשונה מישהו מאוכלוסיה בסיכון, ואני חשבתי שתינוקות בני יומם הם בהחלט חלק מאוכלוסיה זו. אם אני מבינה נכון, הילדות עשויות להידבק בגן מילדים אחרים בפוליו מוחלש, ולא בפוליו חי, האמנם? להידבק בפוליו חי אפשר רק דרך מערכת הביוב, לא? תודה מראש על תשובתך הדס

מנהל פורום טיפת חלב