חפץ או מוצץ

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

17/08/2013 | 19:36 | מאת: לילך

היי ביתי בת 4.5 חודשים, איננה רוצה מוצץ בשום אופן ( אפילו לא מוצץ לסרבנים), נראה לי שיהיה לה יותר קל בהמשך עם חפץ או משהו במקום. איך קושרים אותה לחפץ? או שזה יקרה לה לבד? בינתיים היא מוצצת אצבע כדי להרגע ואני מוציאה לה אותה כל פעם.

לילך שלום,גם אצבע יכול להוות חפץ מעבר - אמנם זהו חפץ שיותר קשה להיפרד ממנו בעתיד - אבל גם בעתיד אפשר ללמד להיפרד מהצורך באצבע - כך שאם היא מתעקשת על אצבע - לא הייתי נלחמת. בכל מקרה אפשר להציע לה חפץ מעבר - כגון חיתול טטרה (קשור עם קשר באמצע על מנת להוריד סכנת חנק מהחיתול) - בכך שבכל פעם שאת מאכילה אותה - או עושה איתה דברים מרגיעים כגון החלפת חיתולים (כל דבר מרגיע - וכך היא תקשר את חפץ המעבר להרגעה עצמית)יש להצמיד לה גם את החיתול, קרוב לפנים.

מנהל פורום טיפת חלב