חיסון פוליו מוחלש כשיש תינוק בן חודש בבית

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

10/08/2013 | 23:14 | מאת: אמא

עקב הרחבת מבצע החיסונים אדרש לחסן את ילדתי בת ה-4 אך בבית ישנו תינוק בן חודש שטרם חוסן. כפי שהבנתי הנגיף המוחלש מופץ על ידי המחוסנים וכך עולה החשש שהתינוק שאינו מחוסן יידבק. יתר על כן גם אם לא אחסן את הגדולה הרי הורים אחרים בגן ודאי יחסנו והיא בסבירות גבוהה תדבק מחבריה לגן וכך עלולה להביא את הנגיף המוחלש הביתה. אודה על עצתכם מה לעשות.

שלום! אין שום בעיה לחסן את ביתך בת ה4 כשיש תינוק בן חודש בבית. חשוב שאת תקפידי על שטיפת ידיים לפני ואחרי החלפת החיתולים שלו במהלך 6 שבועות אחרי חיסון ביתך , ושביתך תקפיד על שטיפת ידיים אחרי יציאה משירותים לפחות ל20 שניות. יש לזכור כי במידה ולביתך יש נגיף פוליו חי במעי, זה מסכן את התינוק יותר מהנגיף המוחלש - וזו בדיוק הסיבה שמשרד הבריאות יוצא עם מבצע חיסוני פוליו מוחלש.

20/08/2013 | 10:06 | מאת: סיון עמר

היי, לבתי בת ה2 וחצי מאובחנת דלקת פרקים.. מישהי שעובדת בשניידר אמרה לי לא לחסן אותה מכיוון שהמערכת החיסונית שלה חלשה, האם זה נכון??במידה וכן מה לגבי אחיה בן ה5 חודשים? אם אני אחסן אותו זה לא מסוכן בשבילה.. וכל שכן ללכת לגן!! אשמח לתשובות אני אובדת עצות

מנהל פורום טיפת חלב