מוצץ וחפץ מעבר

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

10/08/2013 | 21:01 | מאת: יערית

רנה שלום, תודה על התשובות המפורטות שאת נותנת כאן, זה עוזר ומסייע מאוד, יישר כוח. שאלה קצרה, בתי בת שנתיים ועשרה חודשים ואני ממש רוצה (בלשון המעטה) להפטר מהמוצץ וחפץ המעבר שלה (כרית בצורת סוכריה אליה מחוברת ממש). חייבת לציין שאני ממש משתדלת לתת לה את המוצץ והכרית רק בשינה אך מודה שכאשר הילדה משועממת היא מבקשת את המוצץ והכרית ואני נותנת לה. האם זה נכון להעלים לה את המוצץ והכרית? איך עושים את זה? תודה רבה ושבוע טוב

יערית שלום, סליחה על העיכוב במענה. תינוקות וילדים זקוקים לחפץ מעבר לצורך הרגעה עצמית - אך בהחלט יש גיל בו כדאי לצמצם את התלות בו. יש לקחת בחשבון כאשר אנו מצמצמים את השימוש בחפץ המעבר - שבאותה עת המתוקה לא נמצאת במצב שדוקא אז היא זקוקה לו יותר - לדוגמא - גן חדש, תינוק חדש בבית, מעבר למיטה חדשה וכו' - במקרים אלה כדאי להשהות עוד קצת את ההגבלה של השימוש בחפץ המעבר. בכל מקרה גיל שנתיים ועשרה חודשים זהו גיל סביר מאד (ואפילו מעט מאוחר) להגביל את השימוש במוצץ - חשוב מאד לא לאפשר מוצץ בפה כשהיא מדברת (כי אז היא משתמשת לא נכון בחיך העליון ובלשון בעת הדיבור ודוחפת את השיניים החוצה)דבר שמוביל לבעיות ברכישת שפה ולהיגוי משובש. טוב עשית שהגבלת את השימוש בחפץ מעבר לשינה בלבד - ואם היא זקוקה לזה - וזה מרגיע אותה ועוזר לה לעבור ממצב פעיל למצב שקט ולשינה - אפשר להמשיך איתו - אבל לזכור לעמוד בהצבת הגבולות שהמוצץ וחפץ המעבר - הם לשימוש במיטה בלבד. בהצלחה!

15/08/2013 | 08:24 | מאת: יערית

תודה על התשובה. האם נכון יהיה בגיל שלוש (באוקטובר הקרוב) פשוט להשליך אותו יחד איתה??

מנהל פורום טיפת חלב