עקומות גדילה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

08/08/2013 | 21:53 | מאת: כרמית

היי רנה, התינוק שלי בן 7 חודשים הוא נמצא בעקומת הגובה באחוזון 50 ובעקומת המשקל באחוזון 25. האם זה תקין? אמרו לי שמבחינת משקל הוא צריך להיות באחוזון 50 כמו הגובה. האם זה נכון?

כרמית שלום וסליחה על העיכוב במענה, אחוזון גובה 50 זה תקין ואחוזון משקל 25 זה תקין. במעקב אחרי הגדילה של תינוקות חשוב לנו לודא עקביות בגדילה ולאו דוקא התאמה מדוייקת בין אחוזון גובה למשקל . מבחינת היחסים של תינוקך - אלה יחסים מצויינים - תמיד כדאי שאחוזון הגובה יהיה מעט גבוה יותר מאחוזון המשקל ולא להפך (ובמילים אחרות יש לך תינוק חתיך!!). אם יש שינויים באחוזונים על פני זמן - למשל תינוק שהיה באחוזון משקל 50 ויורד לאחוזון 25 - יש לודא מה הסיבה לירידה - כגון מעבר למוצקים, ילד פעיל, ירידה בהמוגלובין וכו', אך אם יש עקביות באחוזונים - זה תקין.

מנהל פורום טיפת חלב