שינוי פתאומי בהתנהגות-המשך

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

08/08/2013 | 15:43 | מאת: yasmin

בטעות הודעה קודמת נשלחה בלי שסיימתי לכתוב, אז אני ממשיכה. הייתי עושה לה שששש... והיא היתה נרדמת בעוד 10 דקות בערך עד הבוקר. אתמול ניסיתי לעטוף אותה בשמיכה כמו תמיד והיא היתחילה להתנגד, בוכה, מסתובבת לכל הכיוונים, בורכת. עזבתי... נתתי לה קצת להסתובב, חשבתי שהיא תתעייף ואז תרצה לישון. בניסיון שני עטפתי אותה והשכבתי אותה למיטה שלה והיא בוכתה בלי הפסקה שאף פעם לא היה את זה. ברגע ששחררתי היא היתחילה לקפוץ ולהסתובב במיטה במרץ ולחייך. בעוד כחצי שעה עוד הפעם עטפתי אותה ועוד הפעם בכי עד שהיא היקיאה את כל האוכל כולל צוהרים.. עוד פעם קילחנו אותה, נתתי בקבוק, סמתי במיטה ועוד הפעם התחילה להסתובב ולקפוץ למרות שכבר היה מאוד מאוחר . מה זה יכול להיות ומה לנו לעשות. היא בריאה ובמהלך היום היה הכול רגיל. תודה. יסמין

יסמין שלום וסליחה על העיכוב במענה. כיוון שעל פי התיאור שלך המתוקה לא שינתה את התנהגותה בגלל שלא מרגישה טוב - בייחוד שגם ביום וגם בערב כשהיא במיטה היא שמחה ונינוחה - וההתנגדות העיקרית היא בהירדמות - על כן ההתייחסות שלך צריכה להיות לכיוון ההתנהגותי. כלומר את משכיב אותה כרגיל, שמה כסא ליד מיטתה, אם היא קמה/קופצת /מחייכת ועליזה - או כל התנהגות שמפריעה לה בתהליך ההירדמות - את צריכה "להתעלם" ממנה על ידי הסתכלות על השעון שלך במשך 60 שניות. אחרי 60 שניות - את חוזרת על נסיון ההשכבה - ושוב אם היא קמה/קופצת ועליזה - את שוב "מתעלמת" ממנה בהסתכלות על השעון שלך למשך 60 שניות. וכן הלאה. וכן הלאה. המטרה של על ההתנהלות הזאת היא להראות לה שהרבה יותר נעים לה לקבל ממך ליטופים וש'ש'ש' מאשר התעלמות - וכל פעם שהיא עושה משהו שיפריע לה בהירדמות היא תקבל "התעלמות" - כך שחשוב שתהיי עקבית בתהליך כדי שהיא תלמד להבדיל בין "ההתעלמות"שלך שלא נעים לקבל, לעומת הליטופים שלך - שמאד נעים לקבל. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב