האכלה של תינוק בן 7.5 חודשים והתעוררויות בלילה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

06/08/2013 | 15:15 | מאת: ד.פ

רנה שלום, בני בן 7.5 חודשים, מגיל 6 חודשים אוכל מזונות מוצקים בהתחלה טעימות, אחר כך מספר כפיות ועכשיו מרק טחון עם בשר. בני לא אכלן גדול ושבע במהירות ממזון מוצק וגם מבקבוק. הוא עולה במשקל וקצב גדילתו והתפתחותו תקין, הבעיה בעצם שהוא מתעורר בלילות כפעמיים ובכל פעם שותה בקבוק של 180-210 מ"ל. הוא מתעורר בזמנים שונים ורואים שהוא רעב, כלומר ההתעוררויות הן לא מתוך הרגל. בעיה נוספת היא שאם הוא אכל בלילה בסביבות 3-4 בבוקר או מאוחר יותר הוא לא מוכן לאכול בבוקר כשהוא מתעורר (6-7 בבוקר) מאחר והוא לא רעב מספיק ואז בכלל כל הארוחות מתבלגנות לנו. אני ממש צריכה את עזרתך, איך אני מסדרת את הארוחות שלו כדי שהוא יצרך את רוב המזון ביום ולא יצטרך השלמה בלילה? תודה רבה ד.פ

שלום!הקניית הרגלי שינה לתינוקות זה אחד הדברים החשובים בשנת החיים הראשונה - ומציבה בפני ההורים אתגר גדול. הדבר הראשון שיש לודא - זה שהוא לא נרדם בתחילת הלילה עם בקבוק - כלומר גם אם הוא אוכל בקבוק לפני השינה - חשוב שהוא לא יירדם איתו - יש לנתק את הבקבוק מהפה לפני שהוא יירדם - כי תינוק מבקש להירדם במהלך הלילה בהתעוררויות השונות בדיוק כפי שהוא נרדם בתחילת הלילה. כאשר ההירדמות בתחילת הלילה היא ללא אוכל - אז אפשר להתחיל להרגיל אותו גם במהלך הלילה להירדם ללא אוכל - ויש כאן 2 אפשרויות - אפשרות אחת - היא קצת קיצונית יותר - פשוט לא להביא לו בקבוק במהלך הלילה - כשהוא מתעורר - לגשת אליו - ללטף אותו ולעשות ש'ש'ש, אך לא להביא לו בקבוק. בלילות הראשונים זה ילווה בבכי (כמו כל שינוי - קשה לקבל - אך אם יש עקביות בדרישה לשינוי - השינוי מתקבל יחסית מהר). בצורה זו - הוא יהיה רעב יותר במהלך היום - יאכל יותר טוב - ולא יזדקק להאכלות ליליות לצורך השלמת התזונה. אפשרות נוספת היא הדרגתית יותר - להוריד באופן הדרגתי את הכמות של התמ"ל בבקבוק בכל התעוררות. אם כעת הוא מקבל 210 מ"ל, אז כל יומיים שלושה להוריד 20 מ"ל מהבקבוק. בצורה זו ההורדה היא מאד הדרגתית - וסביר כי הוא לא יתנגד - ומצד שני זה מרגיל את הקיבה שלו לקיבולת יותר קטנה במהלך הלילה.בהצלחה ולילה טוב!

08/08/2013 | 10:38 | מאת: ד.פ

תודה רבה רנה. בני יודע להירדם עצמאית, עבדנו קשה בשביל זה מהלידה :) אני מנסה לתת מוצץ או מים בהתחלה אך הוא ממש רעב וגם אם נרדם למספר רגעים מתעורר שוב (כך בעצם אני יודעת שהוא רעב) אני לא מצליחה להבין איך ליישם את השיטה. האפשרות הראשונה לא באה בחשבון, הוא ישן עם אחיו בחדר וגם אם אני יודעת שהילד רעב אני לא יכולה לתת לו לבכות, הוא לא ירדם. האפשרות השנייה מתאימה, אבל כיום אם אני נותנת לו פחות תמ"ל ממה שמשביע אותו הוא גם בוכה. אולי אני אתן פחות אבקה באותו נפח מים? במקום 6 כפות ב180 מ"ל, 4 כפות? או שזה לא יעזור? תודה. ד.פ

מנהל פורום טיפת חלב