הפסקת הנקה פתאומית

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

04/08/2013 | 13:48 | מאת: יעל

שלום רב . הבן שלי בן תשעה חודשים ועד עכשיו הנקתי אותו כמעט ללא הגבלה אך בעיקר בבוקר, אחר הצהריים ולפני השינה. וכן כשהיה לעיתים מתעורר באמצע הלילה. בשבוע שעבר אושפזתי במשך שמונה ימים ובהם שאבתי וזרקתי את החלב והוא ינק כשהגיע אלי לביקור. כעת קיבלתי הביתה אנטיביוטיקה לשבועיים שבהם אסור להניק חלחלוטין. בני לא לוקח בקבוקים וכן לא מעניין בדייסות גם וגם עם תמל. בינתיים אני ממשיכה לשאוב ולזרוק אך השאלה היא עד כמה הכרחי בגיל זה לתת חלב כלשהו. הוא אוכל יפה הכל, פירות, ירקות בשר ופחמימות. האם לנסות כל כך קשה שיקח בקבוק בגיל זה? האם קריטי שאחזור להניק אם לא לוקח בקבוק? או שאפשר כבר להסתפק בתזונה של גדולים ללא תוספות?

יעל שלום, תוספת של חלב אם או תמ"ל מומלצת עד גיל שנה לפחות - כיון שהכמות של המזונות המשלימים שהתינוקות אוכלים בגילאים אלה - בד"כ לא מספק את כל צרכי ההזנה שלו. לכן , מומלץ לנסות לתת לו את התמ"ל אפילו דרך כוס (יש כוסות שלא נשפכים), או בצורת דייסה בכפית. תינוקך החמוד זקוק לנוזלים (ובמיוחד בימות הקיץ) ולכן המזונות המשלימים, גם אם הם עדיין במרקם נוזלי - עדיין נדרשת תוספת של נוזלים . לגבי המשך ההנקה, אחרי ההפסקה בשל הטיפול התרופתי - אני ממליצה להפנות שאלה זו לפורום ייעוץ הנקה שבאתר זה. בהצלחה והרגישי טוב!

04/08/2013 | 21:55 | מאת: יעל

היום באמת הסכים לתמל בכוס . אני מאוד מקווה שירצה לחזור לינוק בעוד שבועיים.....

מנהל פורום טיפת חלב