תינוקת ישנה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

28/07/2013 | 14:42 | מאת: חן

שלום. אני יודעת שזה אולי נשמע כמו צרות של עשירים אבל אני חייבת לדעת אם זה בסדר. הבן שלי בן 4 חודשים. ישן 10-12 שעות בלילה רצוף. מתעורר בבוקר ל3 שעות, אוכל וחיתול, וחוזר לישון עוד שעתיים. האם זה בסדר? אולי צריך לבדוק משהו?

חן שלום, כמות שעות מומלצת לתינוק בגיל 4 חודשים הינו כ15 שעות ביממה מהן כ10 שעות בלילה, ועוד כ5 שעות ביום מחולק ל3 פרקי שינה. לכן, אני מציעה לעשות מעקב של שעות שינה/עירנות על פני 24 שעות למשך כמה ימים - ואם הוא בסה"כ ישן כפי שציינתי לעיל - פלוס מינוס שעה לכל כיוון זה תקין. במידה והוא ישן יותר מכך , כדאי לפנות לרופא המטפל לשלול אנמיה (חוסר ברזל)ודברים נוספים שיכולים לגרום לעייפות יתר.

מנהל פורום טיפת חלב