תינוק בן 3 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

24/07/2013 | 08:13 | מאת: Chen

שלום.. הבן שלי בן 3 חודשים שוקל 7 קג. הוא אוכל סימילאק 180 בין 4-5 ארוחות ביום ( לא תמיד מסיים) הבעיה היא שהוא פולט הרבה ובתדירות גבוהה. לעיתים גם הרבה זמן אחרי סיום הארוחה. רציתי לדעת האם כדאי לנסות להחליף לו את התמל או לנסות להוסיף דייסה על מנת להסמיך את האוכל? ואם כן איזו דייסה מומלצת??

חן שלום, הפורמולה המועדפת לתת לתינוק פולט הוא אנפמיל AR או נוטרילון AR. אפשר לקנות אותם בסופרפארם או בניו פארם -אצל הרוקח - ללא מרשם רופא. היתרון של פורמולות אלה הוא בעמילן שלהם - שהופך להיות צמיגי בקיבה (לעומת פורמולה עם דייסה שהופכת להיות סמיכה כבר בבקבוק) - וכתוצאה מהצמיגות - יש פחות נטייה לפלוט אותו. לדעתי למתוק שלך נסיון עם אחד הפורמולות הללו עדיף על תוספת דייסה לפורמולה (שמפאת גילו רק דייסת אורז או קורנפלור מתאימים) - אך הוא גדול לגילו מבחינת משקל וחבל להוסיף לו קלוריות מיותרות . אפשר גם לשקול לא לעשות שום שינוי בתזונה - כיון שהוא גדל יפה מבחינת משקל - סביר כי הפליטות - הן עבורו עודפים - וכל עוד הוא עולה במשקל - לא צריך לעשות שינוי.שיהיה סופשבוע נעים!

מנהל פורום טיפת חלב