עזרה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

02/06/2011 | 18:59 | מאת: תהל

שלום רב ביתי בת שלושה חודשים וחצי ויש לי כמה שאלות. 1- רק היום החלפתי את פטמת הבקבוק מ 1 ל 2, האם אלי להחליף כבר ל 3 מדובר בבבוקי MOM. 2-היא משתמשת במוצצי אבנט 0-3 ו 0-6 האם אלי לזרוק את 0-3? 3-לגבי עיסוי שהוא חשוב לי בשילוב היומיומי לא ברור לי מתי לעשות זאת הרבה ממליצים אחרי האמבטיה אבל אז אני מורחת אותה בשמן, או שניתן לעשות ללא שמן? ממתינה למענה תודה מראש

תהל שלום, בד"כ ככל שמספר הפיטמה גדול יותר כך גם גדול החור שבפיטמת הבקבוק - על כן תינוק קטן - יתאים לו פיטמה מספר 1 - כדי שהוא ילמד למצוץ ולחזק את שרירי המציצה מחד, ולא יחנק מאוכל שזורם מהר מדי. שלב 2 החור בפיטמה קצת גדול יותר - התינוק כבר למד למצוץ ולשלוט על היכולת למצוץ ולבלוע את האוכל.השלבים הבאים בד"כ מטרתם שילוב של דייסה בבקבוק - ואז האוכל סמיך יותר ונדרשת פיטמה עם פתח רחב יותר. לגבי מוצצים - מה שחשוב זה מה מתאים לתינוקת שלך - אם ביתך מסתדרת גם עם שלב 0-6 וגם עם שלב 0-3 אין צורך לזרוק שום מוצץ. כל עוד שזה נוח לה - זה צריך להיות נוח לך. את העיסוי חשוב לעשות מתי שמתאים לשתיכן - אכן הנטייה היא לעשות את העיסוי אחרי האמבטיה - ובהחלט ניתן לעסות תוך כדי מריחה בשמן - ואז תרוויחו את שניהם.אך אם את רואה שלא נעים לה בעיסוי אחרי האמבטיה - כי קר לה או היא רעבה מדי אחרי האמבטיה - אז חשוב למצוא זמן מתאים אחר. העיסוי צריך להיות מלווה בהנאה גם לך וגם לה - לכן חשוב למצוא את הזמן המתאים ביותר לכך.תהנו!

מנהל פורום טיפת חלב