התפתחות תינוק בן 7 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

18/07/2013 | 14:02 | מאת: אנה

שלום יש לי בן ראשון- בן שבעה חודשים ויש לי מספר שאלות לגבי התפתחותו. 1)הוא מתהפך יפה לכל הכוונים וגם מסתובב סביב צירו על הגחון במהירות רבה אבל עדיין לא זוחל קדימה? כמה זמן זה לוקח להתקדם לשם מהשלב הזה? 2) כשהיתי איתו בטיפת חלב ציינתי שהוא מתקשה לעלות על 6 כי הרגליים "בורחות" לו. האחות בדקה אותו קצת ואמרה שהיא חושבת שיש לו גמישות יתר ושזה יכול לעכב קצת את הזחילה וההליכה. מה זה בדיוק אומר גמישות יתר ובכמה זה מעכב? 3)הבן שלי לא רוצה להחזיק את הבקבוק שלו. אני רואה שהוא מחזיק יםה דברים אחרים(עכשיו הוא בעיקר זורק אותם). האם זה תקין שהוא לא רוצה להחזיק בקבוק? תודה רבה על העזרה

אנה שלום! מבחינה התפתחותית הוא עושה בדיוק מה שמצופה ממנו לגילו - כאשר השלב הבא זה זחילת גחון - ובד"כ זה מתחיל אחורנית לפני שזה עובר לזחילה על 6 קדימה. תינוקות משכללים את הזחילה שלהם לזחילה קדימה על שש לקראת גיל 9 חודשים. אכן, גמישות יתר יכולה לעכב את הזחילה על 6 קדימה אבל התינוקות לאחר תירגול של כמה חודשים בזחילת גחון מחזקים את השרירים המתאימים - ומשלימים את המשימה. בגמישות יתר של הגפיים, לתינוק קשה יותר להחזיק את הרגליים בתנוחת זחילה כאשר הם צמודים אחד לשני - כפי שנדרשת מזחילה על 6 - ובמצב של גמישות יתר התינוק מחזיק את הרגליים במרחק אחד מהשני - וזה מקשה על האפשרות לעלות על 6 ולזחול קדימה. ברוב המקרים אין צורך בהתערבות - רק סבלנות ולשים אותו הרבה על הרצפה - רצוי עם בגד קצר(בבגדים ארוכים הרצפה חלקה וקשה להם יותר להתנועע) - כך הם מתחילים בתנועות אחורנית שמשתכללות עם הזמן לעמידה על 6 וזחילה קדימה. לגבי החזקת הבקבוק - תינוקות חכמים ונהנים מכך שההורה נותן לו את הבקבוק ולכן אין להם רצון למהר ללמוד להחזיק את הבקבוק לבד. ולכן חשוב שאת תהיי עקבית - ובכל פעם שאת מחזיקה עבורו את הבקבוק , חשוב שתשימי את הידיים שלו צמוד לבקבוק על מנת שידע מה מצופה ממנו. ניתן להוסיף לבקבוק ידיות על מנת להקל עליו(אבל זה לא הכרחי). בהצלחה, ואיזה גיל מהמם זה 7 חודשים!

מנהל פורום טיפת חלב