תינוק מסרב לאכול

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

16/07/2013 | 16:39 | מאת: שרית

שלום, בני בן ה 10 חודשים מאז כניסתו לגן מסרב לאכול מוצקים. לפני שהלך לגן היה אוכל כל 4 שעות כאשר הארוחה הראשונה והארוחה האחרונה היו פורמולה ואילו שאר הארוחות היו מוצקים: מנת פירות, מנה חמה שכוללת עוף/הודו/בשר וכו'. מאז כניסתו לגן (לחצי יום), העניינים השתבשו !!! בהתחלה: בשעה 7:00 בבית אכל ארוחת בוקר פורמולה. בשעה 10:00 בגן אכל מנת פירות. בשעה 12:00 אכל בגן מנה חמה הכוללת עוף/הודו. כשהיה חוזר הביתה לא רצה לאכול עד הארוחה האחרונה שהיא פורמולה. כיום: בשעה 7:00 בבית אכל ארוחת בוקר פורמולה. בשעה 10:00 בגן אוכל מנת פירות. בכדי שיאכל בבית, ביקשתי מהגננת לא לתת לו מנה חמה. ועדיין כשחוזר הביתה לא רוצה לאכול מוצקים בשום פנים ואופן, רוצה לאכול רק פורמולה. מה אפשר לעשות בכדי שיאכל מוצקים גם בבית? איך עליי להחזיר אותו למצב הרגיל? הוא עושה גם לגננת בעיות בגן עם המוצקים. האם עליי לפנות לתזונאית תינוקות? תודה על המענה.

שרית שלום, יש תינוקות ששינויים בסדר יומם - כמו כניסה לגן חדש, גורמים להם גם לשינויים התנהגותיים - סביב אוכל, שינה וכדומה. כמובן שיש לקחת בחשבון שמבחינת גילו יתכן והסירוב לאכול מוצקים נובע בכלל מבקיעת שיניים - שזה גם מתאים לגיל. בכדי לברר את הסיבה לסירוב לאכול מוצק - כדאי לברר עם הגננת - כיצד היא מכינה את המרק - האם זה שונה מהמרק שאת הכנת - ואולי הוא צריך להתרגל לטעם או למרקם השונה. בנוסף , אם הוא איננו מקבל את מנת המרק בצהריים כיון שאת רוצה להאכיל אותו בבית - יש לודא עם הגננת האם היא נותנת לו פורמולה בינתיים - יתכן והיא נותנת לו פורמולה על מנת שלא יישאר רעב - ואז כשהוא מגיע הביתה - הוא לא מספיק רעב לארוחת המרק. במידה ואת מבררת את כל הנ"ל - יתכן והוא הגיע לגיל שכבר הוא מעוניין להתקדם מהאוכל המרוסק לאוכל מוצק - כלומר אוכל מתוך תפריט המשפחה במרקם מעוך/חתוך קטן אך לא מרוסק לגמרי - למשל קציצות בשר/עוף ברוטב עגבניות עם פירה - כאשר הוא יושב בכיסא אוכל - והוא יכול לקחת בעצמו את האוכל המונח לו על שולחן האוכל(אכילת אצבעות finger foods). ככלל - בכל הקשור לתזונת תינוקות והרגלי אכילה - נדרשת סבלנות, חשיפה חוזרת של מאכלים, ואכילה סביב שולחן עם כל המשפחה או כל ילדי הגן. אם את מוצאת שהיציאה שלו משגרת התפריט היומית המאוזנת, והרגלי האכילה המסודרים -אורכת הרבה זמן , ניתן לפנות לדיאטנית ילדים ליעוץ(כדאי לברר בטיפת חלב שלכם אם יש להם שירות כזה - ובמידה ואין - לפנות בעזרת הפניית רופא מטפל - לדיאטנית ילדים בקהילה). בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב