שאלה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

09/07/2013 | 15:38 | מאת: מינה

לפני חודשיים הייתה לנו בעיה עם כאבי בטן ויציאות...שום פורמולה לא עזרה..הצעתם לנו פה בפורום נוטרילון קומפורט והכן..עברנו לנוטרילון,רק רגיל,הקומפורט עשה עוד יותר בעיות. נוטרילון התאים לנו מאוד..תינוקת התחילה לישון נורמאלי..פחות לבכות..קבוע הלכה פעמיים ביום לשירותים. אבל כבר שבועיים היא עוד פעם בוכה מכאבי בטן, היציאות שלה קצת ירוקות עוד פעם..היא פחות ישנה ולא קל לנו איתה. הבעיה התחילה כשאמרו לנו להשכיב אותה יותר על הבטן כי היא כמעט בת חודשיים ועוד לא הייתה מרימה כמו שצריך ראש..התחלנו להשכיב ואז נוצרה הבעיה..זה יכול להיות הסיבה?תודה

09/07/2013 | 15:39 | מאת: מינה

סליחה כמעט שלוש חודשים*

מינה שלום, על פי התיאור שלך חוסר השקט נובע יותר מכאבי בטן , ופחות מתיסכול כשהיא שוכבת על הבטן - שהיא לא אוהבת. בייחוד שיש נתונים נוספים המעידים על קושי בעיכול - כגון יציאות ירוקות ושינה פחות טובה. במקרה זה, כיון שהנסיון של מעבר לנוטרילון עזר לתקופה מסויימת, אך שוב חוזר החוסר שקט - כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל - יתכן והיא מבטאת רגישות לחלבון החלב - ואז יש צורך במעבר לפורמולה מפורקת יותר כגון נוטרמיגן (וזה כדאי לרכוש עם מרשם רופא). לגבי השכבה על הבטן בשעות ערות על מנת לחזק את שרירי חגורת הכתפיים - מאז ההנחייה לשים את התינוקות על הגב, הרבה תינוקות מעדיפים לשכב על הגב, ולא אוהבים את ההשכבה על הבטן. חשוב להשכיב על הבטן בשעות ערות על מנת לפתח את חגורת הכתפיים - ולכן ההמלצה לגבי תינוקת מתוקה שלא אוהבת את זה ובוכה - זה לשים אותה על הבטן לזמן קצר - אבל הרבה פעמים ביום. למשל כל פעם שמחתלים לה חיתול אפשר להפוך אותה על הבטן ולשחק איתה - בחיוכים ובשירים - אפילו לדקה בכל פעם - וכך היא "תתאמן" בלהרים את הראש בשכיבה על הבטן. שבת שלום!

מנהל פורום טיפת חלב