תזונה תינוקת בת 5.5 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

27/06/2013 | 21:48 | מאת: אושרית

היי, להלן סדר היום של בתי : 7 בבוקר הנקה ( תמיד רק משד אחד), בשעה 07:30 מגיעה למטפלת שב: 09:30 - נותנת לה תמל כ-90 סיסי ( לעיתים נדירות מסיימת 120 סיסי) 12:30- תמל כ- 90 סיסי, 15:30 - הנקה ( משד אחד) , 17:30 - הנקה ( משד אחד) 20:00 - ( הנקה משד אחד) , 02:00 - הנקה ( משד אחד)...משקל לידה 2,800 משקל נוכחי כ-6,200 . האם תקין? מודה מראש, אושרית

אושרית שלום, בתך המתוקה גדלה בקצב עקבי המתאים לה. אמנם הכמויות שהיא אוכלת הן יחסית קטנות - רוב התינוקות בני 5 חודשים מסוגלים לאכול 180 מ"ל - אבל כפי שציינת - גם אם את מציעה לה 120 מ"ל לארוחה - היא כמעט ולא מסיימת אותו. היא עקבית בגדילתה - נשארה מאז שהיא נולדה סביב אחוזון משקל 10 - שזה אחוזון נמוך - או כפי שמוגדר - רזה אך תקין. לכן, אני ממליצה להמשיך ולהציע לה את הארוחות הגדולות יותר של 120 מ"ל כאשר היא מקבלת בקבוק - כדי שתהיה לה האפשרות לאכול יותר אם תרצה - אך לא להכריח אותה לסיים אם לא רוצה. כל עוד היא שומרת על אחוזון הגדילה שלה - אין צורך לנסות לתת לה תוספת. בעוד שבועיים שלוש היא תתחיל ארוחות של מזונות משלימים כגון מרק ירקות עוף ופירות - צריך לזכור כי התהליך הוא הדרגתי - ויכול לקחת זמן עד שתגיע למצב בו היא אוכלת מנה שלמה שתחליף בקבוק או הנקה - ולכן במידה ולא מגיעה למנה שלמה(השווה לכוס 150-200 מ"ל של מרק או פירות) אפשר להציע לה להשלים את הארוחה בחלב - הנקה או תמ"ל. אפשר לנסות לתת לה ארוחת ביניים של דייסה בכפית - כמה כפיות כאלה זו גם דרך לתת לה העשרה קלורית - בלי להוריד מכמות ההנקות היומיות. בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב