חיסון גיל שנה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

18/06/2013 | 15:25 | מאת: מור

שלום רב, בתי בת שנה ושמונה חודשים. קיבלה בגיל שנה חיסון MMRV . את מנת הדחף של פרבנר ומחומשת של גיל שנה טרם קיבלה בשל מחלות. כעת נותר לי להשלים את חיסון גיל שנה (מנת הדחף) ולחסן לצהבת של גיל שנה וחצי. לאור מגיפת הפוליו המדוברת רציתי לדעת אם הבת שלי מחוסנת למרות שהיא טרם קיבלה את מנת הדחף או שהיא חשופה ?... תודה!

מור שלום, חיסון של 3 מנות בסיס של פוליו (ולמעשה של כל החיסון המחומש) מהווה הגנה טובה כנגד פוליו (וכן כנגד כל המחלות שהחיסון המחומש מחסן נגדן - דיפטריה, טטנוס, שעלת, דלקת קרום המח).אך כדי שההגנה תהיה יעילה אף יותר - חשוב לחסן במנת הדחף - שתפקידו להזכיר למערכת החיסון להמשיך לייצור נוגדנים כנגד מחוללי מחלה - גם אחרי זמן ארוך בו לא היתה חשיפה למחולל המחלה או לחיסון. ולכן חשוב להשלים את חיסון הדחף. על פי הוראות משרד הבריאות מהיום - יש עדיפות לחיסון ילדים שטרם חוסנו במנה אחת או 2 של חיסון נגד פוליו - כי הם בסיכון הגבוה ביותר להידבקות במחלה במידה ותהיה התפרצות של תחלואה(וכעת אין התפרצות של תחלואה אלא רק מציאת הנגיף בביוב). ביתך המתוקה שכבר קיבלה 3 מנות - מוגנת בצורה טובה, אבל תמיד מומלץ להשלים את כל מנות השגרה - על מנת לתת לה את ההגנה הטובה ביותר - על כן כדאי להזמין תור לטיפת חלב , להשלים את חיסוני מחומש ופרבנר, וצהבת A ראשון. (דרך אגב, כדאי להשלים את חיסון המחומש לפני גיל שנתיים (ללא קשר להודעות על פוליו בתקשורת השבוע) כיון שמעל גיל שנתיים - חיסון המחומש ניתן ב2 דקירות - חיסון משולש(DTAP) ברגל, וחיסון פוליו ביד - ועד גיל שנתיים הוא ניתן כמחומש - דקירה אחת שכוללת גם פוליו - ברגל. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב