אבדן תיאבון

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

17/06/2013 | 09:32 | מאת: אמא של עמיתוש

שלום רנה, עמית כבר בת 8 חודשים והפעם עם אבדן תיאבון - ארוע חריג ביותר (הקטנה אוהבת מאוד לאכול כפי שאת יודעת). התזונה הקבועה בשבעת השבועות האחרונים כלהלן: 06:00 - 180-210 תמ"ל, 09:30/10:00 - פירות מרוסקים עם כפית שקדיה או טחינה+תוספת ברזל, 13:00/12:30 - מרק ירקות עם עוף, 16:00 - דייסת דגנים עם פרי מרוסק ושקדיה+ויטמין די, בסוף היום לפני השינה 180-240 תמ"ל (19:00-19:30). בימים האחרונים היא בקושי אוכלת. בבוקר מסיימת אולי 120 - וגם זה בכח. כנ"ל לגבי הפירות והמרק - מסיימת אולי שליש מהכמות הרגילה. לא עושה רושם שהיא מוציאה שיניים. עם זאת, במידה ואני מציעה לה קרקר של תינוקות - היא תקח ותאכל. כלומר במקביל לירידה בתאבון עדיין קיימת התעניינות במזונות אחרים. אני לא מצליחה להבין האם היא פשוט משועממת מהאוכל או באמת אבדה את התיאבון.אני מודאגת ואינני יודעת מה לעשות. בקיצור אשמח לכל עצה/הערה/הארה. תודה רבה והמשך יום מקסים מירב נ.ב. לא עושה רושם שהיא מוציאה שיניים, אבל היא חסרת שקט.

מירב היקרה, קיבלתי את הודעתך אתמול, אבל לא היה מענה בערב. איזה מזל שיש פורום (אפשר להשלים פערים...).לירידה בתיאבון בגיל זה אכן יש סיכוי סביר כי בקיעת שיניים מהווה גורם תורם לכך. אך כיון שיש עוד סיבות לירידה בתיאבון - בריאותיות בעיקר - כגון דלקת בדרכי השתן, דלקת אוזניים, או "סתם"וירוס - במקרה שהירידה בתיאבון נמשכת יותר מיומיים כדאי לפנות לרופא לבירור לשלילת בעיה רפואית. בגיל 8 חודשים תינוקות בהחלט יכולים להחליט שהם מעדיפים אוכל משפחתי יותר (ופחות אוכל מרוסק) - ולכן אפשר בהחלט להציע לעמיתוש ממש מאכלים מתוך התפריט שלנו - כמובן בהתאם ליכולת שלה לאכול את המוצקים (לעיתים נדרשת מעיכה במזלג, או בישול עם רוטב על מנת לרכך את התבשיל) - לדוגמא - קציצות משר/דג/ירקות מבושלות ברוטב עגבניות. ניתן לנסות להציע לה - בחתיכות מאד קטנות - ואף למעוך אותן קודם אם היא מתקשה במוצקים - ולראות את תגובתה . כיון שהיא אוכלת את המזונות המשלימים כגון מרק ופירות כבר די הרבה זמן - ומההתחלה היא נהנית מכך - נראה כי היא תהנה מהשלב הבא - שזה אוכל שלנו שמציעים לה. בתיאבון!

18/06/2013 | 10:51 | מאת: אמא של עמיתוש

שיעול שהלך והתגבר עם לילה לבן שבו הקיאה אחרי כל התקף שיעול. היום עשו לה בדיקה לשעלת... היא נורא מסכנה....

מנהל פורום טיפת חלב