תינוקת מסרבת לאכול-עזרה דחוףףףףף

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

13/06/2013 | 16:13 | מאת: YASMIN

רנה שלום לך, תודה על כל התשובות שלך. אני זקוקה בעצה שלך, בתי בת 8.5 חודשים, עדיין אין לה שיניים, אולי בתהליך. כבר כשבועיים מאוד קשה לתת לה בקבוק עם פורמולה, היא מסרבת וצריך לשכנע אתה לשתות, עד אתמול היא אכלה ממש יפה את המנות של מוצקים שזה פירות ומרק, ומהיום גם את זה לא רוצה לאכול, כל כף צריך לשכנע, כל פעם לתת צעצוע חדש, לא מוכנה לאכול. מה זה יכול להיות ומה אלינו לעשות???? תודה

יסמין שלום, שינוי בתיאבון מצדיק פניה לבירור אצל הרופא המטפל. כמובן שיש סיכוי שהשינוי בתיאבון נובע מתהליך של בקיעת שיניים (ואז מאד אופייני שהתינוק יפסיק לאכול לדוגמא את המוצקים אפילו שקודם הוא אכל הכל בהנאה). אך תמיד עדיף לבדוק אם אין סיבה רפואית אחרת לפני "שמאשימים" את השיניים. אם חוסר התיאבון ממשיך, כדאי בגיל 9 חודשים לבצע ספירת דם - לשלול מצב של אנמיה מחוסר ברזל - שגם יכולה להיות גורם לירידה בתיאבון. בינתיים רק צריך לודא שהמתוקה מקבלת מספיק נוזלים - ולכן כדאי להמשיך ולהציע לה את הבקבוקי תמ"ל. אפשר לנסות לשנות את המרקם של הפירות והמרק - בגיל 8.5 חודשים יש תינוקות שמתחילים להעדיף את האוכל במרקם גרוס יותר (אפילו שאין שיניים) - למשל קציצות בשר ברוטב עגבניות מעוכות במזלג יחד עם פירה מעוך במזלג(בניגוד למרק שבד"כ לגמרי טחון). בהצלחה ובתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב