כמויות אוכל לתינוקת בת 8.5 חודשים.

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

10/06/2013 | 16:19 | מאת: YASMIN720

שלום לרנה מדהימה! ותודה רבה לך על הפורום הנ"ל. זה מאוד עוזר להרבה אימהות. בתי בת 8.5 חודשים, בריאה, חיננת, רק היא אלרגית לחלבון של חלב פרה, בגלל זה אנו נותנים לה פורמולה נאוקייט LSP, עד לפני כשבועיים זה היה נאוקייט רגיל. אני רוצה להתעייץ איץך לדבי כמויות אוכל שהיא אוכלת. 8-30 אוכלת בקבוק נאוקייט כ 180 מל', לא מוכנה יותר, גם עם הפסקות. 12-00 צנצנת מלאה( צנצנת גרבר), כמה סוגי פירות בבלנדר בתוספת כפית שקדיה.אוכלת טוב. 15-00 צנצנת מלאה (צנצנת גרבר) של מרק ירקות עם עדשים כתומים והודו/עוף. אוכלת טוב. 18:30-19:00 בקבוק נאוקייט 150-180 מל', מתחילה טוב ובחצי השני כבר צריך לשכנע אותה. 20:00 יש לנו מקלחת ואחרי מקלחת לפני שינה אני נותנת לה עוד בקבוק, זה יוצא 21:00 בקבוק נאוקייט כ 120 מל, גם לא בהתלהבות רבה. היא נרדמת בסביבות 22-00 ובדרך כלל ישנה עד 6-00 בבוקר, בבוקר אני מעבירה אותה אלי למיטה ונותנת קצת ציצי והיא נרדמת שוב עד 8-00. עד גיל 8 חודשים הייתי מניקה אותה 2-3 ביום ועכשו רק נותנת קצת ב 6-00, אני גם לא יודעת אם לי לי מספיק חלב או שהיא מוצצת כמו מוצץ. חשוב לציין שאין באפשרותי לקלח אותה יותר מוקדם או להשכיב יותר מוקדם כי אני עובדת וחוזרת הביתה רק בסביבות שעה 19-00. אשמח לשמוע דעה שלך, האם תפריט בסדר ואם כמויות מספקות. היא ניראה לא שמנה ולא רזה, מתוקה אמיתית. תודה רבה, יסמין

יסמין שלום,התפריט היומית של המתוקה נראה מתאים לגילה, מגוון . סביר שבסביבות גיל 10-11 חודש יהיה אפשר להמיר את הבקבוק של 18:30-19:00 בארוחת ערב משפחתית - טונה, עגבניה חתוכה, פשטידה/חביתה/ביצה ,אבוקדו, פרוסת לחם מרוחות בטחינה/חומוס וכד'. לגבי השינה - תינוקת בגיל 8.5 חודשים אמורה לישון כ11 שעות בלילה (לא חובה שינה רציפה אך מצופה שלפחות 5 השעות הראשונות תהיינה רציפות ) ולפי סדר הלילה היא נרדמת סביב 22:00 וישנה למעשה עד 8 בבוקר - סה"כ 10 שעות. אם היה אפשר להקדים לה את שעת ההשכבה בחצי שעה בלבד - זה כמעט משלים לה את שעות הלילה המתאימות לגילה - ויתכן וההשכבה המוקדמת בחצי שעה יקל עליה להירדם - ולא יקח לה שעה (כעת היא מקבלת בקבוק ב21 ונרדמת רק ב22).תמשיכי להנות מהמתוקה!!

12/06/2013 | 23:14 | מאת: Yasmin

רנה תודה רבה לך לתשובתך, אני רק לא הבנתי עם הכמות האוכל, במיוחד פורמולה מספיקה לה? יש לה בקבוק 180 מל של נאוקייט בבוקר, אחר כך 2 ארוחות שזה פירות ומרק, בערב בקבוק 150 מל נאוקייט ולפני שינה 120 מל של נאוקייט. היא לא מוכנה לאכול יותר כמות של הבקבוק.

מנהל פורום טיפת חלב