בן 9 חודשים מסרב פתאום לינוק

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

10/06/2013 | 08:29 | מאת: קרן

שלום,בני בן 9 וחצי חודשים עד אתמול ינק כ-3 פעמים ביום. מאתמול מסרב להתקרב לשד אבל מסכים לכל דבר אחר(פירות,מרק ובקבוק) למרות שהוא מצונן מספר ימים.התחיל אצלי דימום קל שלא היה מאז הלידה ואני חושבת שזה משנה את הריח וטעם החלב, האם להמשיך להציע לו (אולי הוא יתחרט בעוד מספר ימים) או שזה הסוף?מה דעתך?

קרן שלום, קבלת מחזור יכולה להוות גורם לגמילה עצמית מהנקה - כי אכן מחקרים הראו שיש טעם אחר לחלב אם בעת המחזור - ולעיתים תינוק נרתע מהשינוי. אם לך חשוב להמשיך להניק - אז בהחלט כדאי להמשיך להציע לו . אך אם את מרגישה שזה זמן מתאים לגמול - אז אפשר לנצל את הגמילה העצמית של תינוקך החמוד - כצעד לקראת גמילה מהנקה. אני מציעה להפנות שאלה זו גם לפורום ייעוץ הנקה באתר זה - כדי לקבל גם יעוץ מקצועי של יועצות הנקה. (יש לקחת בחשבון שהצינון שלו גם יכול להוות אלמנט מרתיע מסויים - כיון שאם הוא רגיל לינוק ממך בתנוחת שכיבה - אז בעת צינון הלחץ של הנוזלים באוזניים עולה - וזה יכול להרתיע אותו מהנקת שד. אפשר לנסות לשאוב חלב ולתת לו בבקבוק ולראות אם את החלב השאוב בבקבוק הוא מוכן לקבל- כי יניקה מבקבוק בגיל זה היא בתנוחה יותר מאוזנת (חצי ישיבה)ואז יש פחות לחץ של נוזלים באוזניים).

מנהל פורום טיפת חלב