שאלה..

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

09/06/2013 | 10:08 | מאת: סיון

הי בוקר טוב , בני היום בן חצי שנה :) מתפתח נפלא וישן כל הלילה , חמוד אמיתי... כמה שאלות ברשותך: 1)האם את הבקבוק אחרי שהיה בו סימלק , אפשר רק לשתוף במים עם מברשת ואחרי זה לשים במכשיר של הבקבוקים במיקרוגל או צריך לנקות בסבון? 2)מה טווח הראיה בגיל הזה , בבדיקת עינים אמרו שהוא רואה מצויין האם ניתן להראות לו קלטת של שירי ילדים כעשרים דקות ביום , הוא מאוד אוהב את זה ? זה יכול לפגוע בראייה בגיל זה? 3) מה התפריט שאת ממליצה לתת לו בנוסף לסימליק ? תודה ושבוע נעים סיון

סיון שלום, וסליחה על העיכוב במענה. ההמלצה לגבי נקיון בקבוקים היא לשטוף במים וסבון ואח"כ לעשות סטרילזציה של הבקבוקים - או במתקן במיקרוגל או על ידי הרתחת הבקבוקים בסיר. חדות הראיה בגיל זה הינו בערך מטר - כלומר ממרחק של מטר הוא רואה בבירור, ואילו ככל שהמרחק גדול יותר הסיכוי שיראה מטושטש - אך עדיין יראה ויגיב על ידי מעקב עם העיניים. לגבי קלטות - ההמלצה היא להימנע מקלטות /טלויזיה בגיל זה - ובודאי לא לעבור 10 דקות ביום - הסיבה לכך איננו הראיה דוקא אלא קשב וריכוז. מחקרים מראים כי צפיה מרובה בטלויזיה מעלה את הסיכון לבעיות קשב וריכוז אצל הפעוט.הסיכוי שהוא אוהב את הקלטות הוא גדול כיון שזה ריבוי של צבעים וקולות הבוקעים מהמרקה - וזה "מהפנט" אותו. בכל מקרה, כאשר שמים תינוק מול המרקע - חשוב לא לשים אותו בטרמפולינה או סל קל אלא להשאיר אותו חופשי על המשטח כך הוא יוכל לבחור מתי להסיט את מבטו או את כל גופו מהמרקע - לעומת אם הוא קשור בתוך טרמפולינה או סל קל - במקרה זה אין לו הרבה ברירה אלא להמשיך להסתכל קדימה על המרקע - גם אם אינו רוצה בכך יותר. ולגבי אוכל - הגעתם לגיל שאפשר להתחיל - איזה כיף! מתחילים עם מרק ירקות (כל הירקות ביחד), אחרי 3 ימים מבשלים מרק ירקות עם עוף - וטוחנים הכל יחד. בתחילה הוא יסתפק בכמה כפיות - ואז יש להשלים ארוחות עם סימילק על פי דרישתו של המתוק. המנה שתחליף ארוחה של תמ"ל הינו כוס (150-200מ"ל) של מרק. כשבוע אחרי התחלת המרק - מתחילים פירות - בתחילה פירות בנפרד - לדוגמא יומיים מחית תפוח עץ. ואם אין אלרגיות - אפשר אחרי יומיים להוסיף לתפוח, בננה. וכן הלאה - אחרי יומיים ניתן להוסיף מלון. אחרי יומיים אבוקדו . כך שבחודש הקרוב תהיינה 2 ארוחות שיחליפו ארוחות של סימילק כשיגיעו לכמות המומלצת - ארוחת מרק וארוחת פירות . חשוב מגיל 6 חודשים להעלות את מינון הברזל ל15 מג ליום (=6 טיפות).ככלל - בכל הקשור לחשיפה למזונות משלימים מגיל 6 חודשים - יש לעשות הכל בהדרגה - הקצב והכמות שהתינוק יאכל תלויה בו .בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב