דחוווווף תינוק בשפוז

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

07/06/2013 | 09:34 | מאת: מרים

שלום הבן שלי בגיל חודש וחצי עולה החום אצלו הלכתי למיון עשו לו כל הבדיקות עכשיו עשו לו בדיקה מגב ואחרי שעתיים אמרה לו רופאה יש לו דלקית אולי זה ווירוס .. ואני רוצה למה לקחו מגב בדיקה ווירוס זה מסוכן על חיי התינוק?? אני מאוד פוחדת :( מכווה שתעזרי לי .. תודה

מרים שלום, כל תינוק מתחת לגיל חודשיים - בד"כ מופנה למיון כשיש חום. במיון הם עוברים הרבה מאד בדיקות - כולל בדיקת LP (שאיבה של נוזל עמוד השדרה מהגב - במטרה לשלול זיהום בקרום המח) - מטרת כל הבדיקות למצוא במהירות את הסיבה לעליה בחום. לא מוותרים על שום בדיקה - בגלל החשיבות של המהירות במציאת הסיבה לעליה בחום - כי אם זה גורם חיידקי - יש לטפל מהר בתינוק קטן כיון שמערכת החיסון שלו עדיין צעירה - הטיפול הוא אנטיביוטיקה בד"כ באישפוז על מנת לעקוב אחרי הזיהום .אם תוצאות הבדיקות מראים כי המחלה היא ויראלית - אז בד"כ הטיפול הינו השגחה והורדת חום. רפואה שלמה!

מנהל פורום טיפת חלב