תינוק בן 10 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

29/05/2013 | 13:13 | מאת: מיכל

שלום,בני בן 10 וחצי חודשים, מגיל 4 חודשים היה ישן לילה שלם בלי להתעורר, אוכל בקבוק אחרון ב19:00 בערב וישן עד סביבות 5 וחצי 6. לאחרונה אחרי מחלה של בערך שבוע הוא נרדם שעה אחת מאוחר יותר לא רוצה לקחת יותר מוצץ וגם הוסיף לעצמו עוד ארוחה באמצע הלילה לפעמים בשעה 1:00 ולפעמים ב3:00 אחר כך חוזר לישון וקם בסביבות 5 וחצי 6 לארוחה הרגילה. יש לציין כי לפני השינה אני נותנת לו בקבוק של 300מ"ל עם דייסה שזה עוד 60 מ"ל ממה שהוא אוכל בדרך כלל ובלילה. כשהוא מתעורר בלילה הוא אוכל בקבוק של 240מ"ל מסיים את כולו וחוזר לישון. מידי פעם מתעורר במהלך הלילה אבל חוזר לישון לפעמים לבד ולפעמים עם עזרה. שאלתי היא, האם זה נורמלי שהוא הוסיף את הארוחה הזו? איך אפשר לגרום לו לרצות את המוצץ שוב?

מיכל שלום, תקופות של מחלה אכן יכולות לשנות את סדרי השינה - גם בתקופת המחלה עצמה וגם אחריה - כי התינוק התרגל לתגובות אחרות מצד הסביבה כשהוא בוכה בלילה - כשהוא חולה אנו נענים מהר יותר, מציעים לו בקבוק (כי התיאבון שלו במהלך היום ירוד יותר - אז משלימים לו בלילה), מרימים אותו יותר גם באמצע הלילה וכו'. כדי לחזור להרגלים הטובים שלו לפני המחלה (ואצל בנך היו הרגלים מצויינים של שנת לילה שלם!) יש לחזור מהר ככל הניתן להקניית הרגלי הירדמות - ללא בקבוק - בדיוק כפי שהיה לפני שחלה. לכן, כשהוא מתעורר באמצע הלילה - ניתן לגשת אליו, להשכיב אותו (בד"כ בגיל זה כבר נעמדים), ללטף את הגב ולהגיד ש'ש'ש, עד שהוא נרדם שוב. בגישה זו - אחרי כמה התנסויות של הירדמות ללא בקבוק - הוא יצליח גם להרדים את עצמו ללא בקבוק - בדיוק כפי שעשה מגיל 4 חודשים. לגבי מוצץ - חשוב שיהיו מוצצים בסביבה - גם במיטה, וגם כשהוא עירני ושמח ומשחק במהלך היום - בגיל זה התינוקות חוקרים הכל דרך הפה - כך שיש סיכוי שאם המוצץ יהיה חלק מכלל הצעצועים המונחים לפניו - הוא ימצא את עצמו בדרך לפה. במידה ולא, חשוב כן למצוא חפץ מעבר אחר - כגון דובי אהוב או "שמיכי" וכד' - כדי להקל עליו את המעבר מעירנות לשינה גם בתחילת הלילה וגם במהלכו. שיהיה שבוע טוב!

מנהל פורום טיפת חלב