מודאגת מאד בבקשה עזרה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

19/05/2013 | 16:01 | מאת: אני

בני בן 7 חודשים זוחל גחון מכניס פנימה רק את רגל ימין רגל שמאל תמיד ישרה מפעיל את שתי הידייים מה לעשות? האם צריך ללכת לפיזיותרפיה? התפתחות הילד?? תעזרי לי

שלום! כדי לודא האם יש חולשה של צד אחד של הגוף לעומת צד השני - יש לבחון האם יש שימוש של שני צידי הגוף - לדוגמא - הוא מושך את עצמו קדימה בעזרת 2 הידיים וזה טוב מאד. האם הוא מתהפך דרך 2 הצדדים - כלומר גם דרך צד ימין וגם דרך צד שמאל? במידה וכן - זה מצויין. יש תינוקות שמוצאים דרכים "משונות" להתקדם במצב זחילת גחון - אבל אנו כן מעודדים סימטריות - ולכן כן מומלץ לפנות לאיבחון של פיזוטרפיה - בהרבה טיפות חלב יש פיזוטרפיסטית שאפשר לקבוע אליה דרך טיפת חלב, ובמידה ואין - ניתן לפנות עם הפניית רופא המטפל למכון להתפתחות הילד.

19/05/2013 | 21:49 | מאת: אני

סיבוב ציר לשני הצדדים מפעיל את שתי הידיים בזחילה רק את אחת הרגליים גורר.. הרופאת ילדים שלנו אמרה שזה יסתדר כשהוא יזחל על 6... אני מבינה שלדעתך יש בעייה זה נחשב לאיחור התפתחותי / פיגור?):

19/05/2013 | 21:53 | מאת: גילי

אני מהתחום ובהתפתחות הילד לא מקבלים ילדים ככ קטנים בטח לא בגלל זחילת גחון שבמהות שלה היא לא סימטרית ברגע שילד מתהפך לשני הצדדים ואין העדפת צד ברורה מניחים לזה גם ככה זו הכנה לזחילה על שש שבה אין ברירה אלא להיות סימטרי. חבל סתם להלחיץ ולטעון שצריך לפנות להתפתחות הילד!

20/05/2013 | 17:51 | מאת: אני

האחות אמרה שזחילת גחון לא סימטרית שיש הרבה סוגים של זחילת גחון שהוא התחיל לזחול מוקדם וכבר מתקדם לכיוון זחילת שש היא ממש צחקה עלי כשאמרתי אם צריך לפנות להתפתחות הילד!!!!!! היא אמרה שהילד חכם מאד, מתפתח נהדר ופשוט להנות מזה

מנהל פורום טיפת חלב