שאלה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

18/05/2013 | 19:23 | מאת: סיון

לתינוק בן 5 וחצי חודשים שאוכל סימליק 1)מה כדאי לתת בטעימות ? ובאיזה תכיפות? 2) ומה לתת בגיל 6 חודשים? ובכלל האם יש אתר שמפרט בכל גיל וגיל מה מומלץ לתת בטעימות? שבוע נעים סיון

סיון שלום, על פי המלצת משרד הבריאות בתדריך התזונה החדש מינואר 2013 - אין צורך להתחיל בטעימות לפני גיל 6 חודשים. התזונה העיקרית ולמעשה הבלעדית של תינוק עד גיל 6 חודשים הינו חלב (הנקה או תמ"ל).מגיל 6 חודשים ניתן להתחיל ישר עם חשיפה למזונות - למשל - מרק ירקות שתוך שבוע את מוסיפה למרק גם עוף - מבשלת הכל וטוחנת ונותנת בכפית. מנה שתחליף מנה של סימילק הינו כוס (150-200 מל) של מרק. אם הוא לא מסיים מנה שלמה ומראה סימנים כי הוא רוצה עוד משהו - ניתן להשלים את הארוחה בסימילק. כשבוע אחרי שמתחילים את המרק - מתחילים פירות - קצת יותר בהדרגה כי יש יותר אלרגיות לפירות - כלומר כל יומיים מתחילים עם פרי חדש בכמות קטנה שמתווספת לפרי שהוא כבר טעם - למשל - אם התחלת עם תפוח, אז אחרי יומיים מוסיפים מעט בננה, אחרי יומיים נוספים אפשר להוסיף אבוקדו וכן הלאה. בהמלצות של משרד הבריאות נכתב כי במידה ונתת לטעום לפני גיל 6 חודשים הכמויות צריכות להיות מזעריות - שוב, כי עיקר התזונה של התינוק עד גיל 6 חודשים - הינו הנקה או תמ"ל. כשתגיעי לטיפת חלב בגיל 6 חודשים, תתייעצי עם האחות - והיא תוכל לספק לך מידע כתוב של משרד הבריאות על תזונה מגיל 6-12 חודש. תהני מהאוצר!

מנהל פורום טיפת חלב