בן חמישה חודשים לא מכניס דברים לפה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

10/05/2013 | 13:23 | מאת: שירן

היי הבן שלי בן חמישה חודשים בדיוק. הוא משחק עם צעצועים, מרים אותם מהמשטח, מעביר מיד ליד, חוקר וכד' אבל לא מנסה להכניס לפה. יש לציין שהידיים שלו כל הזמן בפה ואין לו בעיה לקחת מוצץ או למשוך את האצבעות שלי לפה כשאני נותנת לו אותן. מדי פעם אני רואה שהוא מושך צעצוע רך לפה או טיטול נקי שמונח לידו- אבל לא צעצוע קשה. מה עושים עם זה? מעבר לזה הוא מאד קשקשן ממלמל בלי הפסקה וגם אומר הברות כמו "א-גו" "א-גי" "אה-או" וכו'..

שירן שלום,מבחינה התפתחותית הבן שלך עומד בכל המשימות ההתפתחותיות לגילו. הכנסת הידיים לפה, העברת צעצועים מיד ליד , והמילמול - זה מעולה!לגבי הכנסת צעצועים לפה - כיון שהוא כן מכניס דברים כגון מוצץ/יד שלך/יד שלו - זה מראה לנו כי הוא מצא את קו האמצע שלו - והוא ימשיך ויכניס גם צעצועים לתוך הפה בשבועות הקרובים. המשימה שלנו כהורים זה להניח לפניו את הצעצועים המתאימים - המשימה שלו זה להחליט אם הצעצוע מעניין אותו מספיק כדי לחקור אותו דרך הפה. המשיכי להנות מהאוצר!

מנהל פורום טיפת חלב