שאלה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

10/05/2013 | 13:12 | מאת: שני

בני בן 4 חודשים בוכה הרבה פעמים בזמן נסיעה במכונית. כשמגיעים למקום מסויים ויוצאים מהמכונית הוא מהר מאוד נרגע. הוא תינוק חייכן , שבוכה מאוד בעיקר כשהוא עייף. מציק לי שהוא בוכה ברכב ואני מבקשת את העצה שלך , איך לגרום לו לא לבכות במהלך הנסיעה?

שני שלום,בניגוד ל"פירסומות" יש תינוקות שלא אוהבים נסיעה באוטו - וכל נסיעה וכל הנסיעה מלווה בבכי. בד"כ זה קשור לקושי בויסות החושי - ואז גם הנסיעה מעצם התנועה, וגם הקשירה בכיסא - מציקות לו בויסות החושי. תינוקות אלה יכולים להיות רגישים גם בעתיד - אך בד"כ מתרגלים לנסיעה ובמשך החודשים הבאים הנסיעות לא תמשיכנה להיות מלוות בבכי.הטיפול בקשיים בויסות חושי הוא חשיפה הדרגתית מתמשכת - וזה ממילא עושים בחודשים הקרובים בכל נסיעה באוטו לכן צפויה הקלה בהמשך. לגבי הבכי הרב כשהוא עייף - כדאי להסתכל עליו ולראות האם יש סימנים מקדימים לעייפות לפני הבכי - למשל - בהייה באויר, תנועה מופחתת של הרגליים ,תנועה מונוטונית של היד הסמוך לפנים - אילו סימנים המעידים על חלון השינה המתקרב - ואם משכיבים את הנסיך לישון בחלונות השינה - עוד לפני שמתחיל הבכי הגדול - אז הוא יירדם יותר בקלות והשינה שלו תהיה אפקטיבית יותר.

מנהל פורום טיפת חלב