קמח חיטה לבת שבעה חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

08/05/2013 | 21:40 | מאת: שרון

האם זה נכון שמומלץ לחשוף תינוק לקמח חיטה לפני גיל 7 חודשים? בתי בת 7.5 חודשים, מה מומלץ לתת לה? להוסיף לה משהו לארוחת פירות? מה לדוגמא?... תודה רבה

שרון שלום, אכן זה היתה ההמלצה של משרד הבריאות בתדריך התזונה משנת 2009. אך בתדריך החדש שיצא ב2013 אין איזכור של כדאיות החשיפה לקמח לפני גיל 6 חודשים (ההמלצה הקודמת הסתמכה על מחקרים שהראו כי תינוקות החשופים לקמח בין גיל 4-7 חודשים נוטים פחות לפתח מחלת צליאק). בכל מקרה, מומלץ להוסיף דגנים למיניהם כחלק מהמזונות המשלימים מגיל 6 חודשים - לדוגמא - גריסים בתוך המרק ירקות, פסטה בתוך המרק(כמובן שטוחנים הכל). אם היא אוכלת דייסה- אז מומלץ דייסת שיבולת שועל או דגנים מעורבים או סולת. בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב