בעיות שינה אצל בני בן השלושה וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

08/05/2013 | 20:18 | מאת: הילה

שלום בני היה ישן שש שעות רצוף בלילה עד לגיל 12 שבועות בסביבות הגיל שלושה חודשים החל לישון פחות מחזורים של 4-5 שעות בימים האחרונים מתקשה לישון גם בלילה וגם ביום, ביום הוא ישן גג חצי שעה, בלילה הוא קם כל שעה שעתיים מה יכול להיות הגורם לכך?

הילה שלום, כיון שהמתוק ישן בסה"כ טוב עד כה , ובימים האחרונים את רואה שינוי - כולל קושי בשינה ביום - כדאי לפנות לרופא המטפל לבירור.מעבר לכך יתכן והוא עובר כעת פרץ גדילה (ויש פרץ גדילה סביב גיל 3 חודשים ) - ואז הוא רעב יותר - רוצה וזקוק להאכלות תכופות - וכאשר הוא יקבל את כמות האוכל שהוא זקוק לו - הוא יחזור לשינה עם רווחים תקינים. חשוב לודא גם שאת משכיבה אותו לישון בחלונות השינה שלו - כלומר בזמן האולטימטיבי להירדמות - בד"כ התינוק משדר לנו סימנים ראשונים של עייפות - וזה חלון השינה שלנו - ואז כדאי להשכיבו לישון - כי כך הוא יירדם בקלות וישן שינה יותר אפקטיבית. פיהוק וחוסר שקט אילו סימנים מאוחרים - צריך להסתכל עליו למשך יום יומיים - ולבחון אילו הם הסימנים הראשונים של עייפות - לעיתים זה הפסקה של פעילות רגליים או בהייה באויר.וכשאת רואה את הסימנים הללו - אז להשכיבו לישון. אך לפני כל זה כדאי - בירור ראשוני אצל רופא.

מנהל פורום טיפת חלב