טראומת אמבטיה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

06/05/2013 | 20:06 | מאת: הילה

שלום, בתי בת שנה וחצי, תמיד אהבה אמבטיות ונכנסה בשמחה, ממש בוכה בשבוע האחרון כשאנחנו רוצים לעשות לה אמבטיה. כבר שאנחנו אומרים לה שעושים אמבטיה היא מתחילה לבכות ולעשות לא עם הראש, וגם באמבטיה עצמה היא בוכה. ניסינו לשחק איתה, לשים לה משחקים חדשים ואפילו להכנס איתה לאמבטיה אבל היא ממש בוכה לפני האמבטיה והיא נרגעת רק אחרי זמן מה בתוך האמבטיה. לא ידוע לנו על איזו טראומה שהיא עברה באמבטיה (כמו למשל מים שנכנסו לעיניים). מה ניתן לעשות? שאלה נוספת- ממתי צריך לקחת ילדים לרופא שיניים? כרגע אנחנו נותנים לה מברשת עם מים בלבד, והיא בעיקר מוצצת את המים ממנה, ואנחנו עושים זאת רק בערב. האם צריך להוסיף גם משחה? האם צריך גם בבוקר? תודה רבה

הילה שלום, המתוקה שלך כנראה הגיעה לגיל של פחדים התפתחותיים - המתחילים סביב גיל 18 חודש וממשיכים ביתר שאת עד גיל 3 שנים. אחד מהפחדים הכי מובהקים זה פחד מהאמבטיה. פחדים נוספים אופיינים זה פחדים מרעשים חזקים - כגון רעש של בלון שמתפוצץ של הליקופטר, של זיקוקין וכו'. למעשה , יש אלמנט חשוב בפחדים הללו - כיון שגיל זה מאופיין בילדים סקרנים שחוקרים כל דבר בסביבתם - והפחדים (ממים/רעש וכו') נועדו להחזיר את הפעוט לחיקו של מבוגר שישמור עליו מסכנות שעלולות לנבוע מסקרנותו המתגברת. פחדים אלו חולפים מאליהם, וחשוב לא לנסות להתעמת עם הפעוט ולהגיד לו שזה לא מפחיד. הבת שלך אכן מפחדת פחד אמיתי. ולכן במקרה של אמבטיה - לפני האמבטיה אומרים לה - אני יודעת שאת מפחדת מהאמבטיה אך נעשה את זה מהר - ואז באמת לעשות זאת מהר - תוך כדי דיבור איתה במהלך האמבטיה על כל הפעולות שאת עושה לה - מסבנת את הרגל, הגב, מרטיבה את השיער וכו'. ומיד בסיום - אם היא עדיין בחוסר שקט - להוציא אותה ולהגיד - הנה סיימנו !בכל מקרה , לזכור, פחדים אלו חולפים מאליהם. לגבי שיניים - זה מצויין שאת נותנת לה את המברשת - זו התחלה של הרגל ציחצוח שיניים וזה נפלא. מומלץ בלי משחה עד גיל שנתיים וחצי לפחות - עד שהפעוט לומד לירוק את המשחה החוצה ולא לבלוע אותו. רצוי גם בבוקר - שוב כי החינוך להרגלים הוא חשוב כבר מגיל זה .

מנהל פורום טיפת חלב