שאלה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

04/05/2013 | 08:09 | מאת: סיון

שלום, בתי בת שלושה וחצי חודשים מתעוררת לאחר כל שינה בבכי היסטרי,ממה נובע הדבר והאם יש מה לעשות? בנוסף וללא קשר לשאלה הראשונה,שמתי לב שהיא מזיעה המון בכפות הידיים והרגליים,האם יש לכך הסבר? ושאלה אחרונה,היא נבהלת בקלות מכל רעש הכי קטן שהיא שומעת ומיד מתחילה לבכות ואפילו אם אנשים מחייכים אליה ומנסים להצחיק אותה היא נבהלת ובוכה,למה זה קורה? תודה מראש

סיון שלום,אני מתרשמת מתיאורך מתינוקת בעלת רגישות גבוהה. ישנם תינוקות עם קושי בויסות החושי שלהם - ולכן כל רעש,מגע, מראה, ריח וכו' - גורם להם לבכי רב.(אלו תינוקות למשל, שלא אוהבים נסיעה באוטו ובוכים כל הדרך לעומת מרבית התינוקות שנסיעה באוטו מרגיע אותם).כשלב ראשון לגבי הבכי בהתעוררות - חשוב לשים לה סדין בלי הרבה קישקושים עליו , רצוי בצבע עדין. גם במיטה , אם יש מגן ראש עליז מדיי -- זו יכולה להיות סיבה להתעוררות בבכי. לגבי הבכי לשמע רעשים - זו גם מאפיין תינוקות עם קושי בויסות החושי - כדאי להתייעץ עם מרפאה בעיסוק -אפשר להגיע אליהן דרך המכון להתפתחות הילד. לגבי ההזעה בכפות רגליים וידיים - זה אופייני לתינוקות - אבל אני בהחלט ממליצה בירור אצל רופא הילדים המטפל - גם בעניין הויסות החושי וגם בעניין ההזעה.

12/05/2013 | 09:19 | מאת: סיוון

האם הויסות החושי שעליו את מדברת יעבור?

12/05/2013 | 09:24 | מאת: סיוון

שאלה נוספת,אני מניקה את בתי בת ה4 חודשים,עד לא מזמן בהנקה מתוך שינה היו פעמים שהלסת התחתונה שלה הייתה רועדת,בימים האחרונים שמתי לב שזה כבר לא קיים הרבה זמן אך פתאום מופיע רעד בראש תוך כדי הנקה..האם זה תופעה מוכרת? תודה על תשובתך

16/05/2013 | 09:07 | מאת: סיון

אשמח לתגובה יום טוב

מנהל פורום טיפת חלב