סדר יום של הילד

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

02/05/2013 | 14:06 | מאת: ורה

שלום רב, בני עוד מעט בן 8 חודשים. מתעורר אצלי בסביבות 5:30-6:00 7:00 בקבוק עם דייסה 8:30-9:00 נרדם לשעה, שעה וחצי 11:00 בקבוק מטרנה 14:00 מרק במידה ועייף לא מוכן לאכול ואז אני נאלצת להביא לו בקבוק ולישון. נסיתי להרדים אותו בסביבות 12:30 אך לא מצליחה. 17:00 פרות + בסקויטים 19:00 טקס שינה בקבוק ולישון. יש לי מספר שאלות: 1: האם יש צורך לשנות את סדר היום שלו 2. אך להרדים אותו והאם כדי לפני ארוחת צהרים 3. מאז שהתחיל לעמוד מאוד מתקשה להשכיב אותו לישון בערב (לפני כן הוא היה נרדם לבד רק בערבים ועכשיו הוא זקוק לעזרתי) מה ניתן לעשות ע"מ שירדם לבד. 4..ממתי ניתן להביא חביתה או ביצה מקושקשת לילד ומעדנים. תודה מראש, ורה

ורה שלום, מתוך סדר היום של בנך המתוק, נראה כי פרט לכך שהוא מגיע לארוחת צהריים עייף - וזו ארוחה שחבל לוותר עליה כי היא עשירה בחלבון וברזל - סדר היום הוא תקין לגילו.האם יש אפשרות להחליף את שעת הפירות לבוקר - במקום המטרנה של 11 - ולהציע לו אותם כשהוא מתעורר משנת הבוקר - כלומר סביב 10-10:30. ואז לקראת 13:00 יש סיכוי שהוא כבר יהיה רעב לארוחת הצהריים - ועדיין לא עייף מדיי לאכול את הארוחה(בד"כ פירות פחות משביעות ממטרנה - ולכן יתכן והוא נמנע מלאכול את המרק ב14 גם בגלל שהוא עייף וגם בגלל שהוא עדיין שבע מהבקבוק של 11).הערה אחת לגבי הפריות - הביסקויטים הם מיותרים - אמנם הם ממתיקים את הפירות - אך מעבר לכך אין להם שום אלמנט בריאותי - ו ורוב הילדים נהנים מהפירות גם בלי המתקה. ניתן להוסיף לפירות טחינה או שקדיה או אפילו מעט סילאן (דבש תמרים - לא דבש דבורים.) את ארוחת המרק יאכל ב13:00, וניתן להשכיבו כבר ב13:30 (כדאי להשכיב את המתוק בשעה שאיננו עייף מדיי - כך הוא יירדם יותר בקלות והשינה שלו תהיה יותר אפקטיבית). כשהוא קם משנת הצהריים - אפשר להציע לו יוגורט או מעדן או דייסה בכפית או מטרנה. ואז ב19 טקס שינה ולישון כפי שאת כותבת. במרוצת החודשים הקרובים תתווסף ארוחה נוספת לפני טקס השינה - וזו ארוחת ערב - חביתה, מקושקשת, גבינה, עגבניה חתוכה, טונה, פשטידה וכו'. כבר עכשיו אפשר להתחיל לתת לו לטעום מארוחת הערב - אפילו לצרפו לארוחות הערב המשפחתיות - על מנת שיתרגל להיות שותף לארוחה זו. לגבי השינה - אכן כשתינוקות מתחילים להיעמד - יותר קשה להשכיב אותם לישון כי הם אוטומטית נעמדים. ולכן את בעקביות צריכה להגיד לו שים ראש, לטפוח על המזרון כדי שהוא יבין מה מצופה ממנה, ולהוריד אותו לשכיבה. סביר כי הוא ייעמד עוד כמה פעמים - אבל אם תהיי עקבית בהוראה שלך "שים ראש" - הוא לבסוף ילמד שכשמשכיבים לישון אז נשכבים ולא נעמדים. בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב