גובה אצל תינוק בן 5 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

30/04/2013 | 17:38 | מאת: May

בני בן 5 חודשים שוקל 5.7 והגובה שלו הוא 60 סמ היה ניזון מנוטרמגן לפני כחודש עלה רק כ 50 גרם בשלושה שבועות כרגע ניזון מאינפמיל ואוכל יותר טוב האם הגובה קשור למשקל ? האם זה נמוך ? אם כן יש מה לעשות בנידון ?? תודה

מאי שלום,בנך המתוק אכן באחוזוני גדילה נמוכים לגילו - גם במשקל וגם בגובה. יש לשים לב האם הוא גדל בעקביות למרות שהאחוזונים נמוכים - או שבחודשים הראשונים לחייו היה על אחוזוני גדילה גבוהים יותר ואז החל לרדת בהם - כלומר האם יש עקביות באחוזוני הגדילה. במידה ואין עקביות - ורק בתקופה האחרונה יש שינוי - יש לפנות לרופא המטפל לבירור . ככלל, תינוק בעל אחוזוני גדילה מתחת לאחוזון 10 - כדאי שיהיה במעקב רפואי לודא מצב בריאות - לדוגמא שאין אנמיה מחוסר ברזל, או שאין אי סבילות למזון - ועל פי ההזנה הראשונית בנוטרמיגן אני מניחה שהיתה אי סבילות לחלבון החלב. יש לברר האם הוא יורד באחוזונים כיון שאולי הוא עדיין רגיש לחלבון החלב - ואז הספיגה של האנפמיל לא מספיק תקינה - אפילו שהוא אוהב את זה יותר. בהצלחה ! סופשבוע נעים!

מנהל פורום טיפת חלב